Un portaveu de Treball exigeix a Nylstar «un projecte de viabilitat creïble per salvar l’empresa»

El secretari general durant la reunió amb el comitè d'empresa i representants de Nylstar / Generalitat de Catalunya

El secretari general durant la reunió amb el comitè d’empresa i representants de Nylstar / Generalitat de Catalunya

El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha exigit avui a l’empresa Nylstar «presentar un projecte de viabilitat creïble per salvar l’empresa i els 219 llocs de treball».
Ginesta ha fet aquesta demanda després de reunir-se amb el comitè d’empresa i amb els representants de la companyia tèxtil de Blanes a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

«Tal com està plantejat l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) ens genera molts dubtes sobre el futur de Nylstar i ens trobaríem amb un tancament encobert», ha afirmat el secretari general.

L’empresa tèxtil de Blanes ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació per acomiadar 155 treballadors de la planta amb la intenció de reprendre la producció amb 61 treballadors.

«Volem salvar Nylstar», ha subratllat Ginesta, «i per això la Generalitat demana a la direcció de l’empresa que no continuï amb el període de consultes obert amb l’ERO fins que no presenti un projecte industrial de viabilitat».

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha deixat clar a la direcció de l’empresa que «Nylstar no pot ser una inversió més, pendent d’una operació immobiliària d’èxit, sinó que són 219 famílies, 219 llocs de treball».

Departament de Treball de la Generalitat

Membres del comitè d’empresa de Nylstar / Departament de Treball de la Generalitat

Guanyar-se la confiança perduda

Ginesta ha demanat a la direcció de l’empresa que presenti en les properes hores un projecte de viabilitat industrial «per guanyar-se la confiança perduda dels treballadors, dels seus representats i de la Generalitat pel Dragon Khan d’Expedient de Regulació que han presentat».

El secretari general ha indicat que «és molt difícil creure que amb 60 treballadors, dels 219 actuals en plantilla, Nylstar sigui viable. Demanem a la companyia que ens demostri que té un projecte industrial creïble i pot gestionar-lo en el futur».

A més, Josep Ginesta ha ofert totes les eines que disposa el Govern de la Generalitat «per acompanyar l’empresa i ajudar-la en l’elaboració del projecte empresarial i per trobar finançament».

Per últim, el secretari general ha expressat l’interès del Govern de la Generalitat en «salvar Nylstar», una empresa tèxtil històrica a Catalunya, perquè «la recuperació econòmica de Catalunya passa per la reindustrialització del nostre país», ha reblat.

Notícia relacionada

«Nylstar de Blanes preten que 61 empleats segueixin a l’empresa sense cobrar», a www.diaritreball.cat