Blanes se solidaritza amb el dol per les víctimes de l’atemptat de Niça

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes s’ha sumat avui als actes i senyals de condol que des d’aquesta matinada s’estan mostrant arreu del món, per solidaritzar-se amb el dolor que s’està patint a França per l’atemptat comès aquesta passada nit a Niça.

A les 12 del migdia, nombroses persones s’han concentrat davant l’edifici consistorial i han mantingut un minut de silenci, trencat tan sols pels aplaudiments espontanis amb què ha finalitzat l’acte simbòlic.

La concentració silenciosa l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com treballadors i treballadores del consistori, i ciutadans de la vila, que s’han afegit plegats a aquest senyal de dol en solidaritat amb el poble francès. En aquest sentit, val a dir que també han participat representants de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, així com de l’ABP dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

D’altra banda, també s’ha fet una concentració silenciosa coincidint amb la mateixa hora de la convocatòria, les dotze del migdia, a la Ciutat Esportiva Blanes. Tot el personal que estava treballant-hi en aquell moment, acompanyats dels esportistes que entrenaven o practicaven alguna disciplina han aturat l’activitat per mantenir plegats un minut de silenci en solidaritat amb els familiars i amics de les víctimes de la tragèdia.

L’atemptat va tenir lloc a quarts d’onze d’aquesta passada nit a Niça, quan un camió ha envestit al llarg de dos quilòmetres de recorregut contra la gent que estava al passeig de mar d’aquesta ciutat de la Costa Blava francesa. L’atac ha causat 84 víctimes mortals, a banda d’un centenar de ferits, una vintena dels quals pateixen ferides molt greus. Es dóna la circumstància que el passeig de mar de Niça estava ahir a la nit molt concorregut, ja que s’oferia un espectacle de focs d’artifici amb motiu que se celebrava la festa nacional francesa del 14 de juliol.

La convocatòria s’ha fet des de l’Ajuntament de Blanes en seguiment de la crida feta des de les dues entitats municipalistes: la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis (FMC i ACM). «Les entitats municipalistes mostrem el nostre condol per l’atemptat terrorista d’aquesta nit a la ciutat de Niça (França). Al mateix temps, donem suport i ànims tant als familiars i amics de les víctimes com als representants municipals de la ciutat i al poble francès, i condemnem enèrgicament qualsevol tipus d’acte terrorista i qualsevol argument que vulgui justificar-lo».