Projecció de l’òpera ‘La Bohème’ aquest divendres a Blanes

liceuTots els amants de l’òpera, o bé aquells qui mai no han pogut assistir-hi i tenen curiositat per experimentar què se sent anant a veure aquest tipus d’espectacles al Liceu tenen l’oportunitat de gaudir-ho a Blanes divendres. Ho faran juntament amb 123 altres emplaçaments exteriors d’arreu de Catalunya que s’han afegit a ll’experiència anomenada Liceu a la Fresca.

Aquesta iniciativa ha tingut un important salt qualitatiu al haver passat de les 13 localitats que l’any passat van gaudir de l’òpera La Traviata fins als 121 municipis de Catalunya i Menorca que s’hi ha afegit ara. La presentació de la segona edició del Liceu a la Fresca va tenir lloc dilluns passat, i va comptar amb la participació d’un gran nombre de representants municipals, entre ells el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas.

Liceu a la Fresca és una activitat que permet apropar l’òpera a tots els ciutadans i municipis d’arreu de Catalunya. La temporada passada el Liceu va reformular l’activitat Liceu a la Platja després de dos anys d’inactivitat, i va posar en marxa el Liceu a la Fresca, gràcies a l’acord entre el Gran Teatre del Liceu i TV3, una aliança que amb anterioritat ja havia permès la difusió de grans produccions musicals.

Escena de La Bohème

Escena de La Bohème

L’òpera La Bohème divendres al Banc dels Músics del Passeig de Mar

Cada localitat escull la localització –o localitzacions en plural, en el cas de Barcelona- des d’on el públic assistent podrà gaudir de manera gratuïta de l’espectacle de bel canto. A Blanes, per estrenar-se en questa experiència, s’ha triat el Passeig de Mar, on s’instal·laran cadires perquè el públic pugui gaudir assegut còmodament, mentre que la pantalla per seguir la projecció s’instal·larà a l’escenari del Banc dels Músics.

L’espectacle s’oferirà en directe aquest proper divendres, 8 de juliol, al punt de les 10 de la nit, quan començarà la retransmissió a través del Canal 33. Els periodistes Carolina Rosich i Jofre Font seran els presentadors de la transmissió televisiva i explicaran l’argument i els detalls de La Bohème perquè els espectadors puguin seguir millor l’obra. D’altra banda, abans que comenci la transmissió, el presentador del programa Òpera amb texans, l’exbaríton Ramon Gener, explicarà a través d’un vídeo les claus per seguir l’òpera.

La Bohème, un símbol universal del gènere operístic

L’òpera de Giacomo Puccini, una de les més populars i multi-representada arreu del món, consta de quatre actes i té una duració total de gairebé dues hores i mitja. Se la considera un dels símbols universals d’aquest gènere musical i al Liceu s’ha representat en 257 ocasions. L’acció se situa en el barri llatí de París, centre de la vida bohèmia de poetes i artistes que lluiten per obrir-se camí a la capital francesa.

Transportada al voltant del 1930 -100 anys després de l’original-, els protagonistes són quatre joves que comparteixen unes miserables golfes però amb unes ganes de viure, enamorar-se i fruit amb alegria dels bons moments que se’ls presenta que els fan oblidar la gana i les privacions que pateixen. Mimí i Rodolfo, els dos personatges principals, s’enamoren, i construiran una agitada història d’amor.

La versió de La Bohème que es podrà gaudir aquest proper divendres a Blanes és una producció de l’English National Opera i la Cincinnati Opera amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu. Hi participen Eleonora Buratto en el paper de Mimí; Okga Kulchynska –guanyadora del Concurs Tenor Viñas l’any 2015- interpretant Musetta, i Simir Pirgu donant vida al personatge de Rodrolfo.