La Penya Barcelonista de Blanes enceta els actes del 40è aniversari amb un dinar commemoratiu

blanes_barca2A partir d’aquest mes de juny la Penya Barcelonista de Blanes ha iniciat tot un seguit d’activitats per commemorar el 40è aniversari que compleix aquest 2016. El tret de sortida va tenir lloc aquest passat diumenge dia cinc, amb un dinar de germanor que es va allotjar al Restaurant Inèdit del Club Vela Blanes, i que va comptar amb més de 150 assistents.

La celebració la van encapçalar el president de la penya, Lluís Freixa, acompanyat del delegat de relacions amb la UEFA, Amador Benabeu, conegut també per ser l’avi del jugador del Barça Gerard Piqué i soci del CV Blanes. La resta d’autoritats que van participar en el dinar van ser l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; el president de la Federació de Penyes del Futbol Club Barcelona del Gironès, Selva, Garrotxa i Pla de l’Estany, Joaquim Vall·llosera; i l’ex jugador i membre de l’ABJ (Agrupació Barça Jugadors), Miquel Corominas.

També van ocupar un lloc preferent la resta dels 10 membres que composen la junta que encapçala Lluís Freixa: Carme Bruguera, Àlex Vila, Francesc Terradas, Joan Parès, Xavier Ortas, Sisco Lozano, Gerard Franzino, Joan Ayats i Joan Pou. El dinar commemoratiu va ser presidit en tot moment pel bon humor i el bon ambient, no tan sols pels 40 anys que es celebraven, sinó també pels èxits aconseguits per l’equip blau-grana en l’actual temporada que ja ha finalitzat.

En aquest darrer sentit, tots els culers que van voler es van poder fotografiar al costat d’una reproducció de la copa de la Lliga de Futbol que es va emplaçar en un dels racons del recinte on va tenir lloc l’àpat. Durant molts anys, la Penya Barcelonista de Blanes havia institucionalitzat la celebració d’aquests dinars d’aniversari amb periodicitat anual, pels volts del mes de juny. Ara però, ja feia unes quantes edicions que s’havia deixat d’organitzar. Per això, coincidint amb el 40è aniversari, s’ha reprès amb la intenció que perduri a partir d’ara.

blanes_barca1

Per a una ocasió tan especial, diversos membres de l’entitat van esmerçar unes quantes hores abans que arribés el moment de la celebració per decorar amb diversos motius blaugrana la terrassa del Club Vela Blanes, on es va fer l’àpat. Com a complement, a banda de banderes del barça i de Catalunya que lluïen al recinte, quan va arribar el moment d’encetar el dinar, l’entrada de les autoritats va anar acompanyada del conegut himne del FC Barcelona.

Actes commemoratius del 40è aniversari

Durant la celebració del dinar de germanor, els assistents van ser obsequiats amb un dels ingredients que formarà part durant aquests propers mesos dels actes que s’han organitzat per festejar els primers quaranta anys de l’entitat. Es tracta d’un cava commemoratiu editat especialment per a la ocasió. Inicialment s’han editat 600 ampolles, amb la perspectiva que la xifra pugui augmentar més endavant.

El següent esdeveniment tindrà lloc la setmana vinent: una exposició commemorativa que s’allotjarà del 17 de juny al 10 de juliol a la Sala García-Tornel del Carrer Ample. La inauguració tindrà lloc el mateix divendres 17 de juliol a la tarda, i l’acte també inclourà la presentació d’un llibre que recull la trajectòria d’aquesta entitat durant els primers 40 anys de vida.

Per últim, els dos darrers ingredients ja ens emplacen de cara a la tardor-hivern d’aquest mateix any. Així, a l’octubre s’organitzarà un Dinar Popular al Santuari del Vilar, tot i que encara manca determinar quin cap de setmana tindrà lloc. La cloenda oficial del 40è aniversari coincidirà amb una tradició molt apreciada per tots els membres de l’entitat: el Vermut de Sant Esteve que s’allotjarà el 26 de desembre al matí al seu local social, la Casa del Poble.

Fotos: Ajuntament de Blanes