La 5a edició de ‘Blanes 12’ es farà del 10 al 12 de juny

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

La regidora de Promoció de la Ciutat, Turisme, Fires, Comerç i Empreses, Dafne Galvany, i el president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), Lluís Pascual, han presentat avui dijous en roda de premsa la cinquena edició de Blanes 12. L’acte l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i ha tingut lloc en un dels establiments que participa en aquesta nova edició, el Bar Restaurant L’Hivernacle.

Enguany Blanes 12 tindrà lloc del divendres 10 al diumenge 12 de juny, amb l’objectiu de promocionar el municipi com a ciutat comercial, turística i cultural de la Costa Brava. Per això, s’oferiran productes, activitats, espectacles, serveis, actuacions i àpats a preus i ofertes especials durant tots tres dies.

80 empreses adherides

En aquesta edició participen una 80ena de negocis, dels quals una cinquantena són comerços que s’han adherit a la campanya de la Nit de Compres, la Shopping Night que es farà el divendres 10 de juny fins la mitjanit. L’activitat del divendres culminarà amb un sorteig organitzat per l’ABBC, que premiarà amb 2 vals de 500 euros per gastar-se en les botigues adherides a la promoció. Els números ja s’han començat a repartir entre els clients que fan les compres, i el sorteig complirà amb la litúrgia d’aquests darrers anys, de manera que es farà a les 12’12 h de la mitjanit, en l’escenari de la cruïlla dels carrers Raval i Muralla que acostuma a omplir-se amb centenars de persones.

L’altre sorteig es farà a les 13’30 h de dissabte a la Plaça dels Dies Feiners. En aquest cas, els premis seran 4 menús de degustació, i per aconseguir una butlleta i participar-hi caldrà haver fet una compra al Mercat de Fruita i Verdura del Passeig de Dintre, que col·labora un any més en l’acció promocional.

La resta d’empreses i establiments que s’han adherit a la cinquena edició de Blanes 12 són restaurants, ofertes complementàries, estètica, etc. Al llarg dels tres dies que durarà l’acció promocional oferiran els seus productes i serveis a preus més atractius, així com ofertes especials i descomptes.

L’oferta gastronòmica també mereix un capítol a banda, amb una 20ena de bars, cafeteries, restaurants i establiments de restauració que ofereixen una completa varietat per cobrir un gran ventall de possibilitats culinàries. Hi ha menús a 12 euros i menús infantils a 8, al marge de les ofertes especials amb motiu de Blanes 12.

5 escenaris amb 55 activitats en el 5è Blanes 12

Durant els tres dies, de divendres a diumenge, hi haurà 55 activitats que contribuiran a l’objectiu de dinamitzar la vila, fent-la encara més atractiva per a gent de tots els gustos i edats. A banda de les actuacions i activitats que es faran a peu de carrer, hi haurà 5 escenaris: a les cruïlles dels carrers Muralla i Raval, així com a la cantonada del carrer Muralla i Passeig de Dintre, a la Plaça d’Espanya, al Banc dels Músics del Passeig de Mar i a la Plaça dels Dies Feiners.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

En aquest darrer indret, dissabte hi haurà un dels plats forts: el concert i ball amb el grup Mitjanit a partir de les 11 de la nit. Una altra actuació destacada serà el concert de Tramping Jazz Trio divendres a les 2/4 de 8 del vespre. Per últim, dissabte els DJ’S Oversize faran una sessió de 8 a 9 de la nit; i a partir de 2/4 de 10 i fins 2/4 d’11 actuarà el grup Pacto entre Caballeros, tribut a Joaquin Sabina.

En l’àmbit artístic, cal destacar la implicació que han tornat a demostrar les entitats de Blanes. Així, hi haurà concerts de la Mini Bandeta i la Bandeta de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria. L’Esbart Joaquim Ruyra i dansaires de Lloret i Tossa oferiran la dansa popular Toquen a Córrer; el grup Rialles farà Tallers Infantils; l’Associació de Músics Amateurs l’activitat Canta a Blanes, l’Associació de Country una exhibició de ball, el grup Miratge de la Casa de Ardales un recital de poesia i la Casa de Andalucía diverses actuacions.

Visites, contes infantils, cinema i altres ingredients

El què també ofereix durant tres dies Blanes 12 és la possibilitat de participar en un munt d’activitats organitzades per les empreses i establiments que col·laboren i patrocinen. Així, hi ha la possibilitat de visitar tant el Jardí Botànic Marimurtra com el Jardí Tropical Pinya de Rosa amb ofertes de 2 x 1; a més d’una visita gratuïta per conèixer els atractius de la vila amb guies de l’Oficina de Turisme de Blanes.

També es pot fer un viatge en creuer amb un creuer fins a Tossa de Mar per 12 euros, o bé anar a veure cine al preu de 2 entrades per 12 euros. Pel que fa a activitats gratuïtes, dissabte hi haurà sengles sessions de Body Balance, Body Combat i Sh’Bam a càrrec de Feel Fitness & Flow al Banc dels Músics. Es podrà ser científic per un dia pujant al Movilab que instal·larà el Centre d’Estudis Avançats de Blanes al Passeig de Mar, i visitar l’Exposició i Concurs de Bonsais a la Plaça Solidaritat.

La canalla tindrà diversos ingredients on escollir. Kids & Us explicarà contes en anglès a la Plaça d’Espanya dissabte a les 11 del matí, amb Space & Aliens, i a les 5 de la tarda amb la història Gina Ginger anb Charli Chive. Paral·lelament, de divendres a diumenge, podran pujar al Parc d’Inflables del Passeig de Mar al preu de 3 €, si bé els establiments adherits a Blanes 12 obsequiaran amb vals de descompte d’1 € tots els seus clients, en una activitat organitzada per l’ABBC.

Per facilitar que el centre de Blanes sigui una illa de vianants per passejar amb més tranquil·litat amb tota la família i grups d’amics i amigues, es tancarà la circulació del carrer Ample i vials adjacents a partir de les sis de la tarda. L’endemà dissabte el tram del carrer Ample fins el carrer Raval també estarà tancat a la tarda, com ja es fa habitualment des de fa més de tres anys.