Aquest dissabte es farà a Blanes la 7a Desfilada Canina Solidària

David Albuixech

David Albuixech

La 7a Desfilada Canina Solidària tindrà lloc aquest proper dissabte 14 de maig, de 4 a 7 de la tarda. Aquesta activitat es farà a prop del Banc dels Músics del passeig de mar, on s’instal·larà una passarel·la perquè el públic conegui els gossos que poden adoptar.

L’objectiu de la desfilada és promoure l’adopció de gossos abandonats que estan allotjats al CAAS, el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, que depèn del Consell Comarcal. En la línia de totes les edicions que s’han fet fins ara a Blanes, es tracta de conscienciar la ciutadania que és molt millor adoptar un gos abans que optar per la cria o la compra.

Les persones que vulguin podran apropar-se dissabte vinent a la desfilada i passejar amb un dels gossos del CAAS. L’esdeveniment està organitzat pel Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva. També compta amb el suport de diverses empreses, establiments comercials i particulars.

Conscienciació de la ciutadania

Una altra novetat respecte anteriors edicions, és que s’ha promogut la conscienciació sobre la realitat del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), així com rebre informació sobre la Desfilada Canina Solidària.Per això, aquesta setmana la directora del Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu ha encapçalat dues xerrades divulgatives.

David Albuixech

David Albuixech

L’experiència s’ha allotjat en un centre escolar del municipi, i ha comptat amb la participació de 360 alumnes de primària. De cara a l’any vinent s’està estudiant la possibilitat d’ampliar-la perquè tingui lloc en un major nombre de centres escolars. D’altra banda, pensant precisament en els més petits, enguany s’han introduït dues novetats més que segurament seran molt ben acollides per la canalla.

Es tracta d’una banda d’un taller de Pinta-Cares, on dues monitores s’encarregaran de maquillar als infants que ho desitgin perquè esdevinguin en l’animal preferit que triïn: lleons i lleones, tigres, gats, etc. D’altra banda, també hi haurà un Photocall per fer-se una fotografia al costat de l’animal de companyia preferit.

Una 40a de gossos que busquen família

Per fer possible la desfilada, es compta amb la col·laboració d’un gran nombre de voluntaris i voluntàries que es desplaçaran el proper dissabte fins al CAAS de Tossa de Mar i s’encarregaran de dur cadascun d’ells un gos a Blanes. Abans que participin en la desfilada els raspallaran, els posaran un mocador per distingir-los que són d’adopció i, en definitiva, s’ocuparan de l’animal durant tota la jornada.

Una altra tasca que també fan els voluntaris és intentar esbrinar si la persona que vol adoptar el gos del qual se n’encarrega reuneix les condicions bàsiques per poder fer-ho, en el sentit que el seu habitatge sigui adequat, o bé que la família on anirà a viure sap tot allò que cal saber. Justament per aquest motiu, perquè el major nombre de gossos puguin trobar una família d’acollida que s’adeqüi a les seves característiques, es portaran a Blanes gossos de totes les mides i edats.

Es van adoptat 10 gossos

Ajuntament de Blanes

Està previst que se’n portin uns 40 aproximadament, de manera que tothom qui hagi pensat ampliar la família amb un nou membre de quatre potes, segur que trobarà el seu company ideal. Els voluntaris i voluntàries passegen el seu gos dalt d’una passarel·la, i així el públic té l’oportunitat de veure’l millor i triar aquell que s’adapta més a les seves necessitats. També hi ha la opció de passejar-lo una estona i rebre informació complementària del grup de voluntaris que periòdicament visiten la gossera, que estan més familiaritzats i coneixen millor el caràcter del gos.

L’adopció té un preu simbòlic de 100 € per cobrir les despeses del microxip, vacunes i esterilització. Una quantitat que després es recupera, ja que tots els gossos adoptats compten amb un kit de productes i un val descompte de 100 € en serveis i atenció mèdica a la Clínica Veterinària Mireia Balliu. De fet, abans de signar l’adopció, les famílies compten amb uns dies per acabar de reafirmar-se en la seva decisió i, un cop l’han firmat, reben la cartilla sanitària.

Sorteig de regals

Tampoc ha variat una de les tradicions que ha acompanyat totes les edicions de la Desfilada Canina Solidària, que finalitzarà, com és habitual, amb el sorteig de diversos regals que està obert a la participació de tothom, hagi fet o no l’adopció d’un gos. Enguany es rifaran menús per a 2 persones als restaurants Es Blanc i Inèdit, així com un servei de manicura a El Petit Saló, i sengles vals i obsequis de Perfumeria Júlia, Sa Croqueta, Esports Pujadó, Telepizza, la botiga de roga Ernie Grober i Clínica Veterinària Balliu.

Durant aquests dies ja s’estan venent els números per participar en aquesta rifa –a Esports Pujadó i Clínica Veterinària Balliu- amb premis per a tots els gustos: dinars i sopars, lots de bellesa, massatges relaxats, així com productes i serveis adreçats als animals de companyia. El 100% dels guanys que s’obtenen amb la venda de números del sorteig, així com del Pinta-Cares i el Photocall van destinats als animals, així com per les despeses d’organització d’aquest esdeveniment.