El despreniment d’una rajola a Blanes causa ferides lleus a un menor

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Efectius de la Policia Local de Blanes i altres cossos de seguretat i emergència van intervenir ahir diumenge en el despreniment de la rajola d’una façana que va causar un ferit lleu. La trucada alertant de l’incident es va rebre a la Prefectura de la Policia Local de Blanes a les dotze del migdia, informant que s’havia produït en un edifici del barri de Mas Borell.

Una rajola d’embelliment de 30 x 40 cm situada en la façana principal d’un edifici s’havia desprès amb la mala sort que en el moment de caure va impactar de costat en un nen que estava a sota en aquells moments. Immediatament, un cop engegat el protocol d’emergències, s’hi van presentar tots els efectius requerits, entre ells una ambulància.

Després que els efectius sanitaris li van fer un primer reconeixement, van traslladar el ferit a l’Hospital Comarcal de Blanes on, després de fer-li diverses atencions, va ser donat d’alta ahir mateix. El nen és menor d’edat i és veí de Blanes. D’altra banda, ahir també van intervenir en l’emergència una patrulla dels Mossos d’Esquadra i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat.

Una de les dotacions es va encarregar de fer una primera valoració del despreniment, requerint la presència d’un segon camió per procedir a comprovar la resta de peces de rajoles de l’edifici afectat i comprovar el seu estat. Un cop realitzada la inspecció dels bombers, aquests van determinar que la façana no presentava un perill immediat de nous despreniments, llevat d’una rajola. Per això, van recomanar la revisió i reparació del conjunt de tota la façana.

L’operatiu va allargar-se durant poc més d’una hora, procedint a tallar el carrer on havia tingut lloc el despreniment durant tot aquest temps perquè els efectius d’emergència poguessin treballar millor. D’altra banda, la Policia Local de Blanes també va procedir a senyalitzar el lloc on havia tingut lloc per precaució.