El ple de Blanes aprova les dedicacions i indemnitzacions dels regidors arran del nou cartipàs

Arxiu Blanesaldia.com

Arxiu Blanesaldia.com

L’Ajuntament de Blanes va celebrar la nit del passat dimarts un ple extraordinari on un dels dos temes centrals va ser el règim de dedicacions i indemnitzacions dels membres de la corporació.

L’altra qüestió destacada va ser l’avançament del planejament de la revisió del POUM, el Pla d’Ordenació Urbà Municipal. Malgrat es tractava d’una sessió amb tan sols dos punts d’aprovació a l’ordre del dia i tres per informar als membres de l’ajuntament, el debat es va allargar més de dues hores.

Després d’informar dels decrets d’alcaldia que configuren el nou cartipàs municipal, amb PSC-CDC-ERC a l’equip de govern i el portaveu del PP com a president de la ponència tècnica de mercats i activitats, el primer punt de debat va ser la revisió del POUM.

En la Junta de Portaveus celebrada amb anterioritat al ple, es va demanar que les intervencions dels diferents grups municipals doblessin la seva durada, tal com es contempla en el reglament que regula les sessions en casos d’especial rellevància. Finalment es va aprovar que fos així en el tractament d’aquest punt a l’ordre del dia, mentre que en l’altre es va descartar.

L’avançament del planejament de la revisió del POUM, cal tirar-ho endavant després que el que es va aprovar al 2010 va ser anul·lat l’any passat a causa d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

A principis d’aquest 2016 la Junta de Govern Local va acordar adjudicar a l’empresa Lavola la redacció dels treballs de coordinació i dinamització del procés de participació ciutadana que formen part dels treballs d’elaboració de la revisió del POUM. Aquest punt de l’ordre del dia es va aprovar amb els vots en contra dels dos regidors de la CUP.

Dedicació parcial de dos regidors

Respecte l’altra qüestió, la modificació del règim de dedicacions i indemnitzacions dels tots membres de la corporació, va prosperar amb els vots a favor del PSC, CDC, ERC i PP, i els vots en contra d’ICV-EUiA, Ciutadans, Batega per Blanes i la CUP.

Els principals canvis són que dos dels nous regidors a l’equip de govern, Mario Ros (PSC) i Àngel Sanz (ERC), tindran una dedicació parcial, remunerada amb 21.000 euros bruts a l’any.

Per la seva banda, Salvador Tordera (PP) tindrà un sou màxim de 12.960 euros per any, a raó de 270 euros per sessió setmanal com a president de la ponència tècnica de mercats i activitats. La resta de regidors i regidores –tant de l’equip de govern com de la oposició- cobren per assistència a plens i reunions de treball, amb la única diferència de les Juntes de Govern.