Mig miler de persones participen als primers actes del Carnaval infantil de Blanes

carnaval_infantil16aAquesta tarda s’ha encetat l’intens cap de setmana festiu que s’ha organitzat a Blanes en motiu del VI Carnaval de la Costa Brava Sud, amb diverses activitats que han tingut el públic Infantil i Familiar com a principals protagonistes.

Ja fa temps que l’Ajuntament va decidir apostar per potenciar la marca de Turisme Familiar i, per això, cada vegada que se celebra un cicle festiu s’organitzen actes i esdeveniments adreçats especialment a aquest públic.

De fet l’any 2007 Blanes va ser la primera població de la Costa Brava en obtenir el Certificat de DTF –Destinació de Turisme Familiar-, que reconeix l’excel·lència de la població guardonada. La ciutat és una destinació molt apreciada per aquest tipus de visitants, plena d’avantatges per a les famílies, amb activitats, instal·lacions i serveis preparats per acollir petits i grans. Es tracta, doncs, que les gaudeixin tant els blanencs i blanenques com els visitants que s’acosten a la vila.

caranaval_infantil16b

Concurs de disfresses infantils

La principal novetat d’enguany ha estat precisament la introducció de diversos al·licients en la programació dels actes que enceten el cicle del carnestoltes dissabte a la tarda, que aquests darrers anys s’han adreçat especialment per a la família i els infants. Presentats genèricament com El Carnaval per a tota la família, una de les millores més destacades ha estat el Concurs de Disfresses Infantils, que ha comptat amb una bona resposta de públic.

El concurs s’ha iniciat de 5 a 6 de la tarda, amb la inscripció dels nens i nenes que volien participar-hi. Després, al llarg de tota la vetllada, el jurat qualificador ha anat guaitant i valorant els diferents aspirants a guanyar el premi, que rivalitzaven en creativitat, vistositat i enginy a l’hora de representar des de personatges clàssics del carnestoltes fins a herois i heroïnes d’avui dia, molts d’ells inspirats en personatges del cinema i la televisió.

Val a dir que el jurat ho ha tingut molt difícil per poder destriar els guanyadors entre el total de 101 participants que s’han inscrit en el concurs. El jurat l’han format Mercè Torroella, directora de l’Institut Serrallarga; Annabel Catalán, tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes; Núria de las Peñas, de l’Associació Rialles Blanes; i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.

carnaval_infantil16c

En total, s’han escollit 9 guanyadors i guanyadores, ja que hi havia tres primers premis en cadascuna de les tres categories que dividien la franja d’edat dels participants. Així, hi havia la categoria d’1 a 3 anys; la dels 4 als 7 anys; i la dels 8 als 12 anys. On hi ha hagut més participació ha estat a la franja dels 4 al 17 anys, amb 53 inscrits; en la de 1 a 3 anys hi ha hagut 37 nens i nenes, i en la de 8 a 12 anys un total d’11.

Els premiats han rebut sengles lots amb entrades per gaudir d’espectacles de Rialles que es fan al Teatre de Blanes, així com d’altres obsequis. Val a dir que, com que del què es tractava era que tota la canalla gaudís de la festa i se sentís protagonista, a tots i cadascun dels nens i nenes que han participat en el Concurs de Disfresses Infantils se’ls ha obsequiat amb un regal.

Un Carnaval per tota la família i els infants

Centenars de nens i nenes acompanyats de la família i amics han participar en les activitats que s’han fet al llarg de tota la tarda, concentrades principalment al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament. Així, hi ha hagut diversos Tallers de Carnaval a càrrec d’Ares Espais Lúdics, on es podien maquillar i confeccionar màscares i complements de disfresses, ajudats per diversos monitors i monitores.

carnaval_infantil_16d

La canalla també ha pogut gaudir gratuïtament de diversos inflables instal·lats al costat del recinte dels tallers, i també han assistit a una xocolatada gratuïta. Un dels punts àlgids de la celebració d’avui ha estat l’Espectacle d’Animació i Ball per als més petits a càrrec del grup Xarop de Canya. Aquest mateix grup ha protagonitzat la gresca i xerinola que ha acompanyat la Cercavila que ha tingut poc després, que ha fet un recorregut pels carrers del centre de Blanes, encapçalada per la Cuca de Rialles.

Durant una bona estona, abans no ha començat la cercavila, la mainada ha compartit jocs i cançons a l’hora que podien lluir amb la seva disfressa algun dels elements que havien confeccionar als tallers. També han estat especialment apreciades les danses i coreografies musicals, amb balls de tot tipus d’estils i cançons per gesticular, cantar i escoltar, amb un marca caire carnavalesc.

Després de la cercavila, a quarts de vuit del vespre, s’ha viscut un altre dels moments culminants de la vetllada: l’Arribada i Pregó del Rei Carnestoltes. Enguany aquesta tradició ha anat a càrrec de l’Associació Rialles de Blanes, i s’ha fet dalt l’escenari del Passeig de Dintre. Des d’aquest indret el monarca carnavalesc ha desitjat a tots els seus súbdits que gaudissin de la millor manera possible el cicle festiu.

El Lliurament de Premis del Concurs de Disfresses Infantils a càrrec del Rei Carnestoltes ha posat punt i final als actes d’aquest dissabte, a l’espera que diumenge a la tarda tingui lloc l’activitat central per excel·lència: la Rua de Carnaval. Durant la desfilada també tindrà lloc el Concurs de Carrosses i Comparses, que inclou tres primers guardons distribuïts en tres categories, que sumen un total de 5.800 euros en premis en metàl·lic.

Fotos: Ajuntament de Blanes