L’Oficina Jove del CCS i l’Ajuntament de Blanes treballaran conjuntament en les polítiques de joventut

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva (CCS)i l’Ajuntament de Blanes treballaran conjuntament en les polítiques de joventut durant la legislatura 2015-2019.

Així ho han acordat en el marc de la reunió que han mantingut el conseller de Joventut, Joan Antoni Hervías i el regidor de Joventut de Blanes, Joel Comas, aquest dimarts, 2 de febrer al matí al Consell Comarcal de la Selva.

En el transcurs de la reunió, en la qual hi ha participat el responsable de l’Oficina Jove de la Selva i la tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, s’han donat a conèixer quins són els serveis que s’ofereixen des de l’ens comarcal i també se’ls hi ha presentat tot l’equip de tècnics.

Per la seva banda, tant el regidor de Joventut de Blanes com la tècnica han explicat quines són les necessitats que té el municipi blanenc en l’àmbit específic de joventut a l’equip del Consell. En aquesta línia, el regidor de Joventut, Joel Comas, ha assenyalat: “Aquesta reunió també ha servit per establir uns mecanismes de col•laboració amb l’ens comarcal en el desenvolupament de les polítiques municipals de joventut, i també en la redacció del Pla Local de Joventut.”

Entre els acords que s’han pres en el marc d’aquesta trobada hi ha obrir un procés d’assessorament i acompanyament en la redacció del Pla Local de Joventut i, alhora, fer arribar els serveis que s’ofereixen des de l’Oficina Jove de la Selva pròximament a tots els joves de Blanes. En la mateixa línia s’ha acordat crear un espai de coordinació de les polítiques de joventut amb els municipis de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

A banda de Blanes, des de l’Oficina Jove s’han fet diverses reunions amb regidors i tècnics de joventut d’altres municipis per assessorar-los en la redacció del Pla Local de Joventut, així com també en d’altres projectes que tinguin previst endegar durant aquesta legislatura. Entre els municipis que ja s’han reunit també amb al Consell per a la redacció del Pla Local hi ha Vilobí d’Onyar i Maçanet de la Selva.

Els tècnics visiten els municipis

Els responsables de l’Oficina Jove de la Selva del Consell Comarcal de la Selva estan visitant en aquesta nova legislatura -des del 2007 que es porta a terme a la comarca de la Selva- per presentar els nous tècnics de joventut del projecte tècnics compartits de joventut.

Si bé és cert que es tracta de la continuïtat d’aquest projecte i que s’inicia amb la redacció dels plans locals de cada ajuntament i amb el desenvolupament dels projectes que se’n derivin, en els darrers mesos i fruit dels canvis a l’Oficina Jove s’ha cregut oportú fer una ronda de visites a tots els municipis que participen en el projecte de tècnics compartits. D’aquesta manera, els responsables municipals poden tenir una primera trobada amb els nous tècnics.