L’AVV de Mas Enlaire estrena una nova seu més gran

mas_enaire_local2Ja feia temps que l’Associació de Veïns de Mas Enlaire havia plantejat a l’Ajuntament de Blanes la necessitat de poder disposar d’un local social més adequat al creixent volum d’activitat que organitza.

Les principals mancances que l’entitat veïnal esgrimia són que l’actual seu, situada al Carrer del Mercat 2, és de dimensions reduïdes, així com que no disposa de lavabos, cosa que limita la realització de determinades activitats.

L’any passat, la finalització de les obres de construcció del nou edifici de l’Escola Sa Forcanera -amb el conseqüent desallotjament dels mòduls prefabricats que l’havien allotjat des de la seva posada en marxa- va suposar el bitllet per solucionar la necessitat de més espai i en millors condicions. Així va ser com l’Ajuntament de Blanes va proposar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, propietària dels mòduls, que cedís al consistori l’ús d’un d’ells per a destinar-lo a finalitats municipals.

La finalització d’aquest procés de cessió de l’administració catalana a la blanenca i, posteriorment, de l’Ajuntament a l’entitat veïnal, ha culminat avui al matí. Ho ha fet amb la signatura del conveni que recull els aspectes que contempla l’acord. L’acte, que s’ha allotjat al Despatx d’Alcaldia, l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el president de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, Miguel Gallego, acompanyats d’un membre de la Junta de l’AVV i assistits pel Secretari de l’Ajuntament.

De centre escolar a local social

El mòdul prefabricat està situat a l’extrem nord de la Plaça 11 de Setembre, força a prop de l’indret on fins ara s’ubicava el local social de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, al Carrer del Mercat. L’actual seu compta amb una superfície de 120 m2, i és l’estructura que encapçalava el conjunt de mòduls de tot el recinte que es dedicava a centre escolar. Davant seu hi ha una pista esportiva, i al seu costat una zona verda amb jocs infantils.

mas_enlaire_local1

La Generalitat ha cedit l’ús del mòdul a l’Ajuntament de Blanes després que a finals de l’any passat van signar un conveni que incloïa, entre d’altres compromisos, la col·laboració del consistori en diverses tasques específiques per facilitar que el govern català pogués agilitzar la retirada de la resta de mòduls. Tanmateix, el consistori blanenc també va assumir la retirada dels fonaments, així com la urbanització del solar.

Des de l’Ajuntament de Blanes, la reconversió en local social d’un dels mòduls que durant tants anys ha estat allotjant les classes de l’Escola Sa Forcanera, s’ha vist molt adequada, ja que entra dins els objectius del consistori de fomentar l’associacionisme veïnal com a eina de participació ciutadana, per tal d’apropar la institució municipal als ciutadans. Per la seva banda, des de l’entitat veïnal la solució plantejada es considera idònia, pels avantatges que suposa.

mas_enlaire_local

Entre les clàusules que s’inclouen al conveni signat avui al matí per Miquel Lupiáñez en nom del consistori, i Miquel Gallego en representació de l’Ajuntament de Blanes, hi ha diversos compromisos de mutu compliment. Entre ells, que l’Ajuntament es farà càrrec de les despeses de subministrament d’aigua, electricitat, connexions informàtiques, internet i la pòlissa d’assegurança per danys al local; i per la seva banda l’AVV s’ha d’encarregar del seu manteniment.

Fotos: Ajuntament de Banes