Calvalcada de Reis 2016 a Blanes

Milers de persones de totes les edats van presenciar ahir a la tarda la tradicional Cavalcada de Reis, que es va desenvolupar entre el Port i l’edifici de l’Ajuntament. Es calcula que en el seguici van participar unes 300 persones.

Seguint la tradició de fa dècades, ses majestats els Reis d’Orient van arribar a Blanes a bordo d’un vaixell que ha atracat a les cinc de la tarda a la platgeta del costat del port. Allí ja els esperaven centenars de nens i nenes acompanyats de familiars i amics, molts d’ells lluint el típic fanalet. També els han donat la benvinguda institucional l’alcalde, Miquel Lupiáñez i regidors de l’Ajuntament.

Quim Llorens

Quim Llorens

Després, durant gairebé dues hores, Melcior, Gaspar i Baltasar han saludat la nombrosa mainada, han rebut les seves cartes lliurades en pròpia mà, i els han obsequiat amb els primers dolços de la tarda. En previsió que al llarg de tot el recorregut de la cavalcada, n’hi haguessin suficients, s’han comprat 900 quilos de caramels sense gluten.

Quim Llorens

Quim Llorens

A les set de la tarda s’ha posat en marxa la cavalcada, que ha fet el recorregut habitual d’aquests darrers anys: des de l’esplanada del port fins el Passeig de Dintre, pujant per últim al balcó principal de l’Ajuntament. Ha estat llavors quan ha tingut lloc un dels moments més celebrats pel nombrós públic assistent: centenars de persones s’han aplegat davant l’edifici consistorial, demanant que els obsequiessin amb caramels als tres reis, que s’han afanyat en aquesta dolça tasca durant una bona estona, seguint una tradició molt popular a Blanes.

Quim Llorens

Quim Llorens

bans, durant gairebé una hora i mitja, els espectadors congregats als carrers de la vila han pogut gaudir d’una cavalcada amb un seguici format per més de 300 persones i amb 10 ingredients principals, entre els quals destacaven 7 carrosses. A banda de les que transportaven Melcior, Gaspar i Baltasar, n’hi havia una per al Carter Reial, una altra que duia peces de LEGO, la dels regals que s’han de repartir aquesta nit i una darrera amb el carbó per als nens entremaliats.

Les carrosses dels tres reis eren les més espectaculars, ja que estaven ambientades com si fossin el vaixell que els ha dut fins a Blanes aquesta tarda. La nombrosa comitiva amb què ha comptat la desfilada l’han format membres de 21 associacions de veïns i la resta d’elements han anat a càrrec d’altres entitats, com ara l’Esbart Joaquim Ruyra i la Colla Que Vingui Qui Vulgui.

Un altre dels ingredients que tampoc no han faltat ha estat la música interpretada en directe pels membres de dues formacions del municipi; la Banda Musical i Banda Mossèn Joan Batlle i la Banda del Col·legi Santa Maria. Per un altre costat, la cavalcada l’ha tancat –com també és habitual, de manera impactat- la Colla de Diables Sa Forcanera amb el grup de percussió i els bufadors de foc, que han contribuït a donar encara més vistositat a l’espectacle.