Música solidària a Blanes per donar suport a Càritas

solidaria1

Blanes ha viscut durant el passat cap de setmana sengles gales benèfiques per ajudar Càritas Interparroquial en les campanyes que permanentment ha de mantenir en marxa però que ara, quan s’acosten les festes de Nadal, encara són més necessàries que mai. En aquest sentit, s’ha recollit aliments, material higiènic i de neteja, així com donacions econòmiques per ajudar a contribuir en els serveis que ofereix l’entitat social.

En total, sumant les dues activitats, Càritas Interparroquial Blanes ha pogut recollir més de 230 kg de material, així com més de 1.150 euros en aportacions en metàl·lic. En el concert organitzat per NABAC es van recollir 1.100 €, així com 31 kg d’aliments que van portar alguns dels espectadors, mentre que al concert organitzat per AMA es van recollir 171 kg de productes de neteja i higiene aportats pel públic que s’han transformat en un total de 207 kg al haver destinat els 54’40 € recollits en metàl·lic per comprar aquest tipus de material.

Un viatge nostàlgic i actual a la història de la música

La primera de les dues gales benèfiques que va tenir lloc dissabte és la que va protagonitzar el grup NABAC (Nova Associació Blanenca d’Art i Cultura) al Teatre de Blanes, on va oferir l’espectacle titulat Records per a tu. L’entitat està formada per 16 persones d’entre 50 i 84 anys d’edat que des de fa tres anys es posen a la pell de coneguts cantants i grups de tota la vida i del panorama musical actual per fer passar una estona entretinguda al públic assistent, alhora que donen sortida a les seves inquietuds artístiques.

Es tracta en definitiva d’un espectacle on, a través del playback al què donen vida els artistes acompanyats d’un vestuari, coreografia i atrezzo adequats, van desfilant dalt l’escenari des de Julio Iglesias fins a Michael Jackson, passant per Núria Feliu, Pimpinella, Amaral, Mecano, Pastora Soler, Roberto Carlos, Julio Iglesias, i Neil Diamond, només per destacar-ne alguns. Al llarg de dues hores, el públic del Teatre va poder gaudir de temes com Bendita Locura, Soy un truhán soy un señor, Sweet Caroline, Hoy no me puedo levantar, o bé A la lima y al limón, entre d’altres.

solidaria2

Un dels moments més emotius: We Are The World

L’espectacle de dissabte també va incloure la interpretació de diverses cançons de forma col·lectiva, amb tots els integrants de NABAC. Va ser el cas precisament del primer tema que va encetar el concert Veniu-hi tots, que va popularitzar fa temps Núria Feliu, i que va significar el més que adequat tret de sortida d’una tarda inoblidable al Teatre de Blanes. També va ser impactant un altre dels números de la vetllada: el conegudíssim We Are The World, que va provocar un dels moments més emotius de la gala.

Precisament la tria d’aquesta cançó per tancar la primera part de Records per a tu no va ser casual. La van composar fa 30 anys Michael Jackson i Lionel Richie per recaptar fons econòmics per la lluita contra la fam a l’Àfrica, i del què es tractava dissabte era precisament de contribuir en la campanya de recollida i distribució d’aliments que fa al llarg de tot l’any Càritas Interparroquial Blanes. Per això, l’elenc complet de NABAC va formar dalt l’escenari per donar vida als cantants que es van aplegar fa tres dècades per lluitar amb la mateixa finalitat: Bruce Springsteen, Bob Dylan, Billy Joel, Diana Ross, Tina Turner, Ray Charles o Stevie Wonder, entre d’altres.

El què sobretot va prevaler durant tota la funció va ser el bon humor i el bon rotllo, comptant des del primer moment amb la complicitat del públic que omplia el Teatre de Blanes –254 localitats venudes- fins a les darreres notes que van servir per fer un nostàlgic viatge a la història de la música de tots els temps i de l’actualitat. Es tractava de temes de diferents èpoques i estils molt variats, per complaure tota mena de gustos i oïdes musicals.

En atenció a la proximitat de les festes que ja s’han començat a viure al municipi, amb la inauguració del pessebre monumental i l’encesa dels llums de Nadal, NABAC va tancar el concert cantant novament de manera col·lectiva diverses nadales que van ser molt celebrades pels assistents. Qui una vegada més es va encarregar de dirigir i dissenyar el llistat de cançons va ser la directora musical de l’entitat, Neus Bovet.

solidaria3

I és que, si bé cada vegada que actua NABAC el títol de l’espectacle que ofereix sempre és el mateix –Records per a tu-, el què sempre canvia en cada actuació és el repertori, la llista de cançons i artistes que les ofereixen. Perquè cada funció surti de la millor manera possible, els seus membres assagen quatre hores cada setmana, ja que de fet al llarg de l’any surten a l’escenari periòdicament. Aquest 2015 han actuat en quatre ocasions, i la propera serà a l’abril.

Concert d’Òpera i Cançó Clàssica amb el grup AMA

La mateixa nit del dissabte, a quarts de nou, l’Església Santa Maria va allotjar una altra actuació també a benefici de Càritas Interparroquial Blanes. En aquest altre cas, es tractava d’un concert amb cançons d’òpera i música clàssica que va oferir el grup AMA (Associació de Músics Amateurs). El concert també es va fer en homenatge al tenor de Tordera Vicens Asensio que, als seus 84 anys, continua encara actiu i que, de fet, va ser un dels cantants que va actuar dissabte.

El grup AMA ja porta vuit anys de trajectòria artística a Blanes, i compta amb un registre molt variat de repertoris, que l’han portat fins i tot a representar musicals escrits i dissenyats especialment per a la ocasió. Durant tot aquest temps, han estat nombroses les ocasions en què ha actuat a benefici d’entitats del municipi, ajudant a recaptar fons econòmics en els seus concerts, o bé participant en activitats que s’organitzen en motiu d’alguna causa solidària i/o de cooperació.

solidaria4

A diferència de NABAC, els cantants d’AMA interpreten amb la seva pròpia veu temes que van des del Gospel fins a música clàssica, passant per peces de prop, rock i cançons populars catalanes. Com dèiem, en el cas del concert d’aquest passat dissabte es tractava de fer un repàs a conegudes peces d’òpera, algunes de les quals van comptar amb una solista, com per exemple Nella Fantasia, basada en el tema Gabriel’s Oboe compost per Ennio Morricone per a la banda sonora de la pel·lícula La Missió.

El públic que omplia l’Església Santa Maria també va poder gaudir d’altres clàssics molt populars, com va ser el cas de Nabuco de Verdi; Casta Diva, de l’òpera Norma de Vincenzo Bellini; O Sole mio, una famosa cançó napolitana amb lletra de Giovanni Capurro i música d’Eduardo di Capua; o El fantasma de la ópera, que fa pocs anys va ser adaptada per enèsima vegada al cinema a través del cineasta Joel Schumacher.

Fotos: Ajuntament de Blanes