La CUP de Blanes publica un document per afavorir la participació ciutadana als plens

Arxiu Blanesaldia.com / JFG

Arxiu Blanesaldia.com

La CUP de Blanes ha elaborat i difós un petit manual de participació ciutadana en els plens municipals, resumint-ne el funcionament i detallant les vies i les possibilitats que, a dia d’avui, tenen els ciutadans i les entitats de Blanes per participar amb veu pròpia als Plens municipals.

Al llarg dels darrers mesos, fruit de l’aplicació d’una moció que la pròpia CUP va presentar en l’anterior legislatura, s’han produït alguns canvis significatius pel que fa a la participació de la ciutadania en els Plens.

Aquest canvis han obert la porta a que els blanencs i blanenques puguin ara formular preguntes per escrit sobre qualsevol tem d’interès municipal o que les entitats puguin intervenir en el Ple i presentar les seves pròpies propostes, per tal que aquestes siguin debatudes en el Ple i sotmeses a votació.

Segons el regidor de la CUP, Jaume Pujadas, «amb aquesta proposta només volem donar a conèixer les eines que actualment tenim a l’abast per tal que la ciutadania pugui incidir en el dia a dia de la política municipal». Pujadas va afegir que «cal anar molt més enllà i superar els obstacles, molt sovint deguts a una manca de voluntat política dels governs i grups polítics, que encara limiten la plena participació de la ciutadania en la política local».