L’Institut Serrallarga de Blanes ha col·laborat en un projecte comú amb l’Escola La Roureda de Tordera

mural_rordera1Avui dia, en què parlar de solidaritat i cooperació de vegades esdevé una utopia o gairebé una entelèquia, poder veure fet realitat un projecte que traspassa fronteres, encara que siguin molt properes, és sempre una bona notícia que agrada compartir.

Aquest és el cas d’un mural que tot just s’ha enllestit fa un parell de dies i que ha esdevingut realitat gràcies a la suma d’esforços d’alumnes i professors de dos centres escolars de Blanes i Tordera.

L’Institut Serrallarga de Blanes ha fet un projecte en comú amb l’Escola La Roureda de Tordera per contribuir a fer més atractiva una nova escola que hi ha al barri torderenc de Sant Pere. Tot i que el nou centre ja és prou atractiu de per sí, l’única mancança que li trobaven era que estava dotat d’un pati enformigonat de dalt a baix. Vaja, que convidava ben poc a sortir a esbargir-s’hi i recordava més un altre tipus d’equipament públic on precisament potser no imperen massa els objectius educatius.

La idea de fer alguna cosa per fer més atractiu el pati d’escola es va concretar ràpidament entre les direccions i el professorat dels respectius centres de Blanes i Tordera. Va ser així com va sorgir la idea de pintar un mural de colors ben vius i cridaners, que donessin vida a tot el recinte extern de l’escola de Tordera i així el poguessin gaudir els seus alumnes. Calia pintar tota la superfície del pati, i per això es van afanyar a dissenyar els dibuixos que es farien sobre els murs de formigó.

mural_tordera2

Una setmana d’intens treball colze a colze

Durant una intensa setmana, els alumnes de Batxillerat d’Arts i del PFI de Pintura, han estat treballant colze a colze amb els seus professors Marta Trepat, d’Educació Visual i Plàstica, així com Anna González i David Fontalba del PFI, per aconseguir que el projecte esdevingués en realitat. Per donar encara més sentit al caire solidari que tenia, tots els participants han dedicat hores personals pel bé comú, amb uns resultats certament espectaculars.

Per afegit, el treball cooperatiu de tots aquests alumnes al costat dels professors ha estat un al·licient pels escolars del centre de Tordera, que han estat seguint encuriosits l’evolució del projecte fins que ha esdevingut en concreta realitat. Val a dir que l’Ajuntament de Tordera també ha aportat el seu gra de sorra amb l’aportació del material necessari, així com dels estris de protecció amb què cal comptar quan s’utilitzen determinats estris de pintura.

Mural_Tordera3

Per culminar tota aquesta feina, a finals del passat mes d’octubre va tenir lloc la inauguració del nou mural que, a partir d’ara, podran gaudir alumnes i professors, així com per tothom qui utilitzi el pati de l’Escola La Roureda de Tordera. El mural està pintat amb colors molt vius, i combina paisatges on impera la vegetació i els elements naturals, juntament amb imatges de nois i noies fent diverses activitats com ara córrer, llegir… i deixar volar la imaginació.

En agraïment per la col·laboració esmerçada, el centre de Tordera va dedicar als alumnes i professors de l’Institut Serrallarga de Blanes un acte molt entranyable on els van adreçar unes paraules molt sentides, lliurant-los també un detall confeccionat pels escolars torderencs. Per la seva banda, els alumnes de batxillerat van amenitzar la vetllada amb un complet repertori de cançons.

Fotos: Institut Serrallarga de Blanes