Homentage de Blanes al president Lluís Companys

ERC de Blanes

ERC de Blanes

ERC de Blanes va convocar ahir a la ciutadania  davant del monument en honor del president de Catalunya, Lluís Companys.

El 15 d’octubre de 2015 es commemora el 75è aniversari d’un crim d’estat: el del president Companys, l’únic president europeu que, havent estat escollit democràticament, va ser condemnat i executat per un estat governat per un règim colpista i feixista. Una sentència judicial mai revocada després per l’estat espanyol. Un magnicidi mai condemnat i pel qual l’Estat Espanyol mai ha demanat perdó ni a la família ni al poble de Catalunya.

ERC de Blanes

ERC de Blanes

El secretari d’Organització d’ERC de Blanes, en Josep Calatayud, ha reflexionat sobre aquesta actitud negacionista d’aquest estat que es considera democràtic i de la transcendència política d’aquest 75è aniversari a les portes que el Parlament de Catalunya proclami la independència de Catalunya, en compliment d’un mandat democràtic assolit en les eleccions del 27S que demostren que els conflictes polítics es resolen fent servir les urnes, des de la racionalitat i amb la pau com a instrument.

ERC de Blanes

ERC de Blanes

Els ciutadans i entitats assistents a l’acte han retut homenatge. La Casa del Poble de Blanes, ERC, el regidor Àngel Canosa, en nom del grup municipal d’ERC, han deixat rams de flors al peu del monument i, tot seguit, s’han disparat les salves que cada any recorden els trets que van acabar amb la vida del President Lluís Companys.

Text i fotos: ERC de Blanes