Concentració a Blanes de suport a les tres autoritats imputades pel 9N

concentracio_9nb
Un centenar de persones es van concentrar ahir a la tarda al Passeig de Dintre, davant de l’Ajuntament, per protestar per la imputació de quatre delictes formulada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega, la consellera d’Ensenyament Irene Rigau i el president de la Generalitat Artur Mas, per la celebració del procés participatiu del 9N de 2014.

concentracio_9n_aLes dues primeres van declarar ahir al TSJC  i demà ho farà Artur Mas. En l’acte es van explicar els motius de la concentració, es va llegir un poema, escrit per Salvador Roca, dedicat al president Lluís Companys ja que demà es compleix el 75 aniversari del assassinat i es va llegir el següent manifest:

MANIFEST DEL PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR

Contra la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis ens adherim al manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el fem nostre i demanem als nostres associats i a tothom que s’hi vulguin sumar.

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.

concentracio_9n_c

Tots els intents d’exercir aquest Dret no han sigut possibles per l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.

El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.

En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.

Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i ens mostrem corresponsables amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català.