Albert Codinachs, del Club de Vela Blanes, guanya el Campionat d’Espanya de la classe Europa

Els bons resultats tornen a acompanyar a Albert Codinachs (Club Vela Blanes)  després de disputar un Campionat d’Espanya de classe Europa molt regular i coronar-se campió absolut de la categoria. Albert Codinachs va guanyar el Campionat d’Europa de la classe el passat 2010 però enguany encara no havia aconseguit competir al seu nivell ni al Campionat d’Europa de Travermunde (Alemanya) ni al Campionat del Món de Como (Itàlia), on va tenir participacions més discretes del que és normal en ell.

 

Finalment, el Campionat d’Espanya disputat a Maó del 8 al 12 de setembre ha servir a Albert Codinachs per tornar a competir al seu nivell, aconseguint la primera posició. El germà d’Albert, Adrià, també regatista del Club de Vela Blanes, ha obtingut així mateix una més que destacada quarta posició. La resta de la flota masculina del Club de Vela Blanes també ha assolit resultats satisfactoris. Així, Jordi Vives (11è), Jaume Todo (12è), Aleix Subirà (13è) i Dal Noguer (15è) han acompanyat els germans Codinachs entre els primer 15 regatistes absoluts.

Pel que fa a fèmines, la primera classificada del Club de Vela Blanes ha estat Júlia Subirà, que ha aconseguit un sisè lloc entre les noies. La resta de la flota blanenca la van composar Carlos Ordóñez, Ariadna Béjar, Paula Soler, Axel Muñoz, Narcís Coromina i Marc Béjar. Des de la direcció social i esportiva del Club de Vela Blanes ja s’ha manifestat la satisfacció pels resultats obtinguts per la flota d’Europa del Club que, després d’anys d’entrenament i d’apostar per un model esportiu basat en la promoció de la vela i les activitats formatives, donen resultats com els que s’han assolit enguany en aquesta competició.

El campionat d’Espanya de Maó ha estat dominat per les inclemències meteorològiques en forma de calmes els primers dies, però tot i així es van disputar 10 de les 12 proves previstes. Es dóna la circumstància que els dies 6 i 7 de setembre es va disputar el Campionat de les Illes Balears al qual també van participar els membres de l’equip Blanenc amb excel·lents resultats, ja que Jaume Todo se’n va proclamar campió.