Ple de gom a gom a l’acte central de la CUP a Blanes

cup_27s_aAhir diumenge es va celebrar l’acte principal de campanya de la CUP-Crida Constituent a Blanes. Sota el lema “Per la independència i el procés constituent, governem-nos” més de 400 persones van omplir la plaça de la Gent Gran per escoltar la proposta política de la candidatura independentista i rupturista per les eleccions del proper 27 de setembre.

L’acte va començar amb la lectura d’un text d’Ovidi Montllor per donar pas, tot seguit, pas a les intervencions polítiques. Fou Anastasio Pulido, membre de la CUP de Blanes i onzè candidat a comarques gironines, qui va iniciar els parlaments amb una emotiva revisió històrica sobre el significat de la ruptura i com aquesta ha esdevingut “una assignatura pendent de les classes populars”. Pulido va remarcar que “cal ser presents i forts tant a dins com a fora de les institucions, perquè la independència, la ruptura i el projecte de la unitat popular només serà possible amb una permanent mobilització al carrer”.

A continuació Gabriela Serra, quarta candidata per Barcelona, es va dirigir al públic assistent un discurs amb una defensa aferrissada dels  drets socials elementals, el dret a la vida, la dignitat i la llibertat. Antonio Baños, cap de llista per Barcelona, va agafar el relleu per dir que havia arribat l’hora de la declaració unilateral d’independència, impulsar d’immediat un pla de rescat ciutadà per retornar a la ciutadania els drets socials bàsics perduts al llarg dels anys i iniciar un procés constituent popular.

La darrera intervenció va anar a càrrec de Benet Salellas, cap de llista a comarques gironines. Salellas va centrar la seva intervenció en deixar clar que la candidatura que representa no està disposada a buscar cap altre camí que no sigui el de la ruptura per construir un país nou, just i solidari.

L’acte polític va cloure amb un emotiu cant dels Segadors interpretat per la soprano Núria Pérez que, amb la presència de membres de la CUP dalt de l’escenari, fou seguit pel públic assistent.

cup_27s_b

L’acte va comptar també amb la participació del grup musical La Fera Ferotge, que va oferir als assistents el seu repertori de versions d’Ovidi Montllor.

Intervenció de la plataforma Aturem la C-32

Cal destacar la intervenció de la plataforma Aturem la C-32, que també va participar amb un breu parlament, en l’acte de diumenge per fer sentir la seva veu i exposar a tots els assistents la lluita per la preservació del nostre entorn natural més proper i en defensa del territori que aquest moviment està duent a terme. La intervenció de la plataforma Aturem la C-32 va rebre forts aplaudiments per part del públic assistent a l’acte, així com tot el suport de la candidatura i de les candidates de la CUP- Crida Constituent.