Més de 330 persones han participat en la 73a Travessia Popular del Port de Blanes

Quim Llorens

Sortida de la Travessia / Quim Llorens

Un any més, Blanes ha allotjat la prova esportiva més veterana que continua organitzant-se en aquesta localitat de la Costa Brava: la Travessia Popular del Port, que aquest 2015 ha arribat ja a la seva 73a edició.

En aquesta ocasió, malgrat la pluja que ha fet acte de presència diverses vegades des de primera hora del matí, s’ha superat amplament el nombre de participants assolit l’any 2014, amb un total de 336 nedadores i nedadores que han cobert els 900 metres de distància que té la prova. L’any passat se’n van comptar 270, de manera que en aquesta 73a edició hi ha hagut 66 nedadors i nedadores més que al 2014.

Inici de la Travessia / Quim Llorens

Inici de la Travessia / Quim Llorens

L’any passat, la prova de Blanes va patir aquest descens de participants perquè va coincidir amb la travessia de Sant Feliu de Guíxols. Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, la travessia ha atret l’atenció d’un gran nombre de públic que, armats de paraigües i impermeables, s’han aplegat a la platja petita del port per anar aplaudint els participants conforme anaven arribant.

Una de les característiques que distingeix aquesta prova és el seu caràcter popular, i per això cada any es poden veure nedadors i nedadores de totes les edats que compleixen edició rere edició amb el ritual de participar en el què ja es pot considerar com una tradició més 100% blanenca, donada la longevitat de la travessia. D’altra banda, per tercer any consecutiu l’esdeveniment ha comptat amb l’incentiu que tots els participants han rebut un barret de bany amb el logotip que identifica la prova.

Primers classificats a la 73a Travessia del Port

Tot i que la travessia popular del port no és competitiva, es lliuren sengles trofeus als més ràpids. Així, en la categoria d’Open Masculí el primer lloc ha estat pel nedador blanenc Guillem Pujol Belmonte, que ja ha guanyat la prova en diverses ocasions. Per la seva banda, la segona i tercera places han estat per sengles guanyadors d’anteriors travessies: Àlex Castejón i Ricard Pujol.

Arribada de Guillem Pujol / Quim Llorens

Arribada de Guillem Pujol / Quim Llorens

Val a dir que tots tres entrenen habitualment al CAR, el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i que un altre company, Fernando Morillas, també ha participat avui a la prova de Blanes. L’any vinent podria ser que Guillem Pujol assolís la seva màxima aspiració: competir a les Olimpíades del Brasil.

Per la seva banda, en l’Open Femení la primera classificada per quart any consecutiu ha estat Aida Bertran, del CE Mediterrani. Precisament aquest passat dissabte Aida Bertran ha guanyat la 4a Volta a l’Estany que s’ha fet a Banyoles, la primera parada de la 1a Copa d’Espanya d’aigües obertes. El segon lloc en l’Open Femení de la 73a Travessia Popular del Port de Blanes ha estat per Ona Jerez, mentre que la tercera plaça l’ha assolit Eva Wutti.

Arribada d'Aida Bertan

Arribada d’Aida Bertan

Els següents trofeus que s’han lliurat han estat pels dos nedadors locals en masculí i femení que han fet els millors temps en la travessia; Quillem Pujol i Rebeca Martín, que l’any passat també va ser la més ràpida de Blanes. La resta de distincions que s’han entregat avui al matí han estat pels nedadors més veterans i els més joves de la travessia, on també hi ha hagut cares molt conegudes.

Així, el nedador més gran ha estat Ramon Sánchez Arroyo, de 81 anys, mentre que la més veterana també ha estat de nou Núria Gascons Viader, de 77 anys. Tots dos ja fa tres anys consecutius que reben aquest trofeu. Per la seva banda, els més joves han estat Joel Arredondo Rodríguez, de 6 anys, i Sofia Lluch, d’11 anys.

L'alcalde Miquel Lupiáñez i el regidor d'Esports, Joel Comas, amb els primers classificats / Quim Llorens

L’alcalde Miquel Lupiáñez i el regidor d’Esports, Joel Comas, amb els primers classificats / Quim Llorens

Per últim, la cerimònia de lliurament de trofeus s’ha tancat entregant una distinció especial a dos nedadors paralímpics en recompensa al seu esforç afegit al participar en la travessia a mar obert. D’una banda, Ivan Fernández, del Club Natació Sabadell, que ha participat per cinquè any consecutiu; i de l’altra Jordi Madera, de les Franqueses del Vallès, que ha vingut a la prova de Blanes per primera vegada.

A banda d’aquestes distincions i trofeus lliurats, tots els nedadors i nedadores han anat rebent a peu de platja, conforme anaven arribant, una medalla de record que els ha anat lliurant l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de diversos membres de l’equip de govern. Entre ells, cal destacar la presència del regidor d’Esports, Salut i Qualitat de Vida, Joel Comas. Posteriorment, abans de l’entrega de premis, s’ha ofert el tradicional esmorzar a base de coca i refrescos a la llotja del peix.