Exposició d’aquarel·les de l’artista blanenca Sònia Isern

Sonia Isern

Sonia Isern

Fins al 23 d’aquest mes s’exposa a la Sala García-Tornel de Blanes (carrer Ample, 11) l’exposició «Viu», de l’artista local Sònia Isern Ros. La mostra recull 30 aquarel·les sobre paper, però també té altres al·licients que fan que el seu contingut surti del què és habitual trobar-hi.

Així, hi ha una animació basada en les aquarel·les editada amb la tècnica stop-motion que es projecta en un dels murs de la sala d’exposicions, una escultura del propi cap de l’artista treballada amb fang dins d’una vitrina, i dos muntatges fets amb aquarel·les de petit format.

Un dels dos muntatges serveix per formar el nom amb què es presenta l’exposició, Viu: «L’origen de l’obra són les aquarel·les abstractes. Per a mi són l’expressió del què tinc a dins, el meu món interior que està viu. D’aquí em va sorgir la idea de fer l’animació. Volia que aquest món interior agafés vida i interactués amb el món real».

exposonia2

 

Arran d’aquesta inquietud, Sònia Isern va tenir clar que només podia titular la seva mostra d’una manera: «Vaig triar la paraula ‘viu” per dos motius: si l’agafes com a adjectiu fa referència a que l’obra reflecteix un món viu, i si ho fas com a verb imperatiu, animes a la gent a que visqui».

A través de la visita a l’exposició, el públic ressegueix un sinuós camí lluminós i ple de sensacions, obrint les portes a un món interior que cada espectador pot fer seu només posant-hi una mica de ganes.

exposonia3

Nascuda a Blanes fa 37 anys, Sònia Isern Ros hi resideix habitualment i col·labora de manera activa amb diverses entitats del municipi. La seva formació artística és prou pluridisciplinar, ja que ha estudiat Arquitectura Tècnica, Comunicació Audiovisual i Arts Aplicades al Mur a l’Escola Massana. També s’ha especialitzat en la tècnica de l’stop motion a l’Escola 9zeros de Barcelona.

 

L’horari per visitar l’exposició és de dilluns a diumenge de 18 a 20’30 h, i els dissabtes i diumenges de 12 a 14 h.

Fotos: Ajuntament de Blanes