Gran actuació ahir de la Pirotècnia Fireworks Lieto en el Concurs Internacional Focs d’Artifici Blanes

Foto: Quim Llorens

La nit d’aquest passat divendres, la segona del 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes, competia la italiana Firewoks Lieto, provinent de Nàpols, Itàlia. La seva completa i vibrant actuació va superar amb escreix l’espectacle de la primera nit, que va deixar a més d’un espectador amb ganes de més focs.

Tots aquests espectadors es pot dir que ahir van poder gaudir d’una actuació rodona. Malgrat alguns detalls que els experts consideren que caldria haver millorat, va convèncer en general la immensa majoria de públic que, per segona nit consecutiva, va omplir la vila.

Actuació del Primer Premi en dues edicions consecutives del concurs

Aquest dissabte serà quan, seguint l’experiència d’anys anteriors, hi haurà el major nombre de públic de tot el Concurs Internacional de Focs d’Artifici, ja que coincideix amb el cap de setmana i el dia en què tradicionalment hi ha més persones que aprofiten que l’endemà és festa per acostar-se a Blanes. Per això, des de l’Ajuntament, Policia Local i Protecció Civil ja fa dies que s’aconsella que no s’esperi fins al darrer moment per traslladar-se fins a la vila, i així no haver de fer caravana a la carretera.

Aquesta nit participa al concurs la Pirotècnia Accitana Maria Angustias de Granada, guanyadora de les dues anteriors edicions del certamen, que podria revalidar el títol amb la tercera actuació que començarà, com és habitual, al punt de 2/4 d’11. Demà es tancarà el 45è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava amb l’actuació de la valenciana Global Focs-Caballer FX que, per la seva procedència, s’espera que també faci una actuació impactant.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Demà, jornada central de la Festa Major de Santa Anna

Pel que fa als actes de la Festa Major de Blanes, demà diumenge es viu la seva jornada central coincidint amb la celebració de Santa Anna, la patrona del municipi. Així, hi haurà la sortida de les autoritats amb els gegants i la Banda Musical, l’ofici solemne, el Ball de Morratxes, sardanes amb la Cobla Sabadell i Nit de Ball amb l’Orquestra Boogie-Woogie. Per la seva banda, la mainada tindrà un complet programa a la tarda a l’Escenari Infantil amb el Concurs de Dibuix i la festa d’animació amb Toni Vives i la Banda dels Nassos.

La jornada festiva de la patrona de Blanes es tancarà amb un dels actes que congrega any rere any un gran nombre de públic. Es tracta del correfoc, a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que sortirà a 2/4 de 12 de la nit des del Carrer Ample, farà un recorregut pel centre de la vila i acabarà a la Plaça de l’Església.

La Festa Major de Santa Anna seguirà l’endemà dilluns amb una actuació a l’Escenari de la Plaça dels Dies Feiners amb la rumba de Tito Caito i Herni Pike, i el pop flamenco del grup D’Lujo. L’endemà dimarts es viurà la darrera activitat del programa amb el centenari Aplec de l’Amor que s’allotja a Cala Bona –Cala Sant Francesc-, i que culminarà amb el concert de Blaumut.