Cap de setmana ple d’actes per la Festa Major Petita de Blanes

Blanes celebrarà aquest cap de setmana, del 19 al 21 d’agost la Festa Major Petita, en motiu dels copatrons de Blanes, Sant Bonòs i Sant Maximià. Aquest any l’Ajuntament ha preparat actes amb una llarga història a la nostra vila, com l’ofrena floral a l’arc dels copatrons o la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonòs, i altres  que es faran per primera vegada, com el concert de divendres amb Sabor de Gràcia.

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament ha apostat per acostar diferents tipus de música a tots els públics: música clàssica, rumba catalana, country, sardanes i música tradicional.

Divendres 19, a les 21 h, al Teatre de Blanes, actuarà l’Orquestra de Cambra de l’Empordà amb el concert De Mozart a Beatles passant per Blanes, un viatge musical en el temps sortint de Salzburg, passant per Hongria i Catalunya fins Liverpool, incloent música de Mozart i dels Beatles. El mateix dia però en un altre escenari, a la plaça dels Dies Feiners, a les 22 h, el grup de sala i rumba catalana “Sabor de Gràcia” oferirà el concert 20 x Gato, homenatge a Gato Pérez, en la qual es promouran cançons de l’artista que formen part del patrimoni musical i cultural de la rumba catalana.

Dissabte 20 hi haurà un espectacle de country i l’espectacle Nit de Playback a càrrec del Club de Jubilats Sant Jordi. Finalment diumenge hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Marinada i Danses Tradicionals Catalanes amb l’Esbart Joaquim Ruyra.

L’Àrea de Cultura i Festes ha preparat activitats lúdiques pels més menuts. Entre elles una festa infantil amb jocs, inflables i festa de l’espuma i l’espectacle Cuina de nassos sobre la cuina mediterrània, en la qual es pretén fomentar una alimentació saludable entre els infants.

Finalment, l’acte que té més recorregut al llarg del temps és la Caminada Popular de Sant Bonós, en la qual cada any participen prop de 4.000 persones de totes les edats, amb experiència o sense, i que transcorre durant 8 quilòmetres dins de Blanes durant els quals hi ha servei d’avituallament, controls i serveis mèdics. Aquest any s’ha canviat el trofeu que s’obsequiava a tots els participants per uns bidons molt útils per hidratar-se quan es fa esport, que ha ofert Dipsalut per tractar-se d’una activitat per promoure l’hàbit de fer activitat física entre tota la població.

Les entitats del poble estan també molt implicades en aquesta Festa Major Petita. L’Associació de Pensionistes del Casal Benet Ribas de Blanes farà una desfilada de vestits de paper; el Club de Jubilats Sant Jordi oferirà l’espectacle Nit de playback; el Grup Fondistes Blanes col·labora en l’organització de la caminada de Sant Bonòs i l’Agrupació Escolta Pinya de Rosa col·labora amb la xocolatada popular.