ICV-EUiA-Pirates Blanes presenta la llista més jove per a aquestas elecciones

ICV-EUiA-Pirates

JEV / AJ

Ahir a la nit al local Club Cyan de Blanes les joventuts d’ICV (JEV) i EUiA (AJ) van organitzar la ja habitual Festa Jove que la coalició d’esquerres fa en cada campanya electoral.

La coalició, que mitjançant aquestes dues organitzacions juvenils pot presumir de ser la formació política amb les joventuts més nombroses del poble, està donant en aquesta campanya un especial protagonisme als i les joves. A més de ser la candidatura més jove per a aquestes eleccions, portant a la seva llista fins a 10 candidats/es per sota dels 25 anys, és l’única que fa un acte de campanya propi de les seves organitzacions juvenils.

El mestre de cerimònies va ser el popular humorista i guionista blanenc Facu Díaz, candidat número 20 de la coalició i director del programa Tuerka News. Facu va explicar com amb 12 anys es va plantar tot sol a la seu d’EUiA demanant a en Joan Salmerón una fitxa d’afiliació, i la seva decepció quan li van dir que amb aquesta edat encara hauria d’esperar. El mateix dia que va cumplir l’edat mínima, va tornar al local i ara sí, es va poder afiliar.

ICV-EUiA-Pirates

JEV / AJ

Entre bromes i anècdotes, Facu es va posar seriós per a recordar el que va passar fa quatre anys: “Recordeu com van anar les negociacions amb el PSC el 2011, després de les mobilitzacions per Barrakes? Van trencar les negociacions amb nosaltres perquè no volien que portéssim Joventut, perquè saben que nosaltres sí que tenim un projecte pensat i estudiat per al jovent blanenc. I el jovent organitzat els hi fa por.”

Tot seguit, la Júlia Cordovilla (núm. 15 de la candidatura) va presentar els candidats joves que van a les llistes per aquestes municipals. Cordovilla va voler també destacar el paper d’altres joves que no són a les llistes però que fan una feina fosca imprescindible per a l’organització.

Eloi Esposito i J

Eloi Esposito i Jéssico Terrón / JEV / AJ

En acabar les presentacions va arribar el torn per a les intervencions amb marcat accent polític, que van realitzar Eloi Espósito (Coordinador Nacional d’Alternativa Jove) i Jéssica Terrón (Coordinadora Comarques Gironines de JEV). Espósito va fer una defensa de la figura del candidat Joan Salmerón, de qui va dir que “sense dubte, és el millor candidat possible i el millor alcalde que podem tenir”. Terrón, per la seva part, va motivar els i les joves a continuar treballant: “Estic molt orgullosa de la feina que els i les joves estem fent en aquesta campanya. Som el futur d’aquesta organització i d’aquest poble”.

La festa va continuar amb una actuació musical en format acústic, amb el duet format per Uxue Ekai a la veu i Albert Queiruga a la guitarra (candidats 29 i 23, respectivament), i va acabar amb una sessió de DJ Remko.