ICV-EUiA-Pirates farà gratuïtes 1.000 places de la zona blava

montferranctralloreetLa proposta més important en mobilitat del programa d’ICV-EUiA-Pirates Blanes és, sens dubte, la recuperació de les gairebé 1.000 places de zona blava de la esplanada de l’antic pavelló poliesportiu. La coalició es compromet a no renovar la concessió amb SABA, alliberant així una gran zona de pàrquing a cost zero per a l’Ajuntament.

ICV-EUiA-Pirates considera que, a més del perjudici que sempre representa pels usuaris haver de pagar per estacionar, la conversió d’aquesta esplanada en zona blava ha significat un greu problema per a l’economia del poble, ja que era el punt clau a on deixaven el cotxe tant els visitants que venien a la platja com els que anaven de compres a la zona comercial del centre de la vila; visitants que ara trien d’altres poblacions properes per fer aquestes activitats sense problemes d’aparcament. Així, en la seva opinió, fer gratuït aquest pàrquing no només no costarà un euro, sinó que generarà beneficis econòmics a Blanes.

Respecte a la resta de zones blaves, el candidat Joan Salmerón va deixar clar en el seu últim acte públic que «hi ha un contracte signat amb SABA que costaria molts diners trencar, i no tenim aquests diners. Així que aneu amb compte no us enganyin: si algú us promet que farà gratuïtes totes les zones blaves, pregunteu-li d’on traurà els diners per fer-ho, o millor dit quins altres serveis públics pensa sacrificar per fer-ho, perquè sinó els números no quadren. El que sí que es pot fer, i ho farem, és renegociar amb SABA per millorar les condicions d’aquests pàrquings».

Dins d’un programa que aposta clarament per la mobilitat sostenible, destaquen també propostes com anul·lar les retallades del PSC a les línies de bus urbà, recuperar i ampliar els carrils-bici o continuar treballant, amb la resta de pobles afectats, el projecte del tren-tramvia Palafolls-Blanes-Lloret.

Acte imatiu amb ls veïnats de Montferrant i Carretera de Lloret

La coalició continua visitant els barris, i aquest cop va ser el torn dels veïnats de Carretera de Lloret i Montferrant. L’acte el va presentar Carlos Salgado, veí del barri, membre de Pirates.cat i número 6 a la llista d’ICV-EUiA-Pirates a Blanes.

Acabada la seva intervenció va arribar el torn de Joan Salmerón i Marián Anguita, números 1 i 4 de la candidatura respectivament. Ambdós van explicar al públic assistent el programa d’ICV-EUiA-Pirates per Blanes, i es van centrar especialment en els aspectes propis d’aquests barris com ara l’ampliació de voreres, la reordenació dels aparcaments o la neteja de la riera.

Els veïns i veïnes presents a l’acte van centrar les seves demandes en aspectes de mobilitat, i molt especialment en els problemes de brutícia al barri. La principal queixa, un cop més, va ser la sensació d’estar abandonats i que per a l’Ajuntament «no formem part de Blanes». Una queixa que la coalició s’està trobant a tots els barris de la població: que tant CiU com PSC han tractat i tracten als barris com a ciutadans de segona.