Crear la regidoria d’Igualtat, la gran aposta d’ICV-EUiA-Pirates contra el masclisme i l’homofòbia

Encarna

Encarna García, Joan Salmerón i Víctor Catalan

ICV-EUiA-Pirates porta al seu programa, com una de les mesures estrella, la creació de la regidoria d’igualtat a l’Ajuntament de Blanes.

La formació d’esquerres, que sempre ha estat capdavantera en la lluita contra el masclisme i la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals), vol així aconseguir dues coses: aplicar les lleis existents, de les més avançades d’Europa sobre el paper però poc efectives per manca de voluntat política; i sobretot fer una important tasca d’educació i conscienciació de la societat blanenca en matèria d’igualtat.

La creació d’aquesta regidoria, a més de continuar treballant des del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona) per facilitar assessorament i suport a dones maltractades, comportarà novetats com ara la creació d’un Pla d’Assessorament per orientar a les empreses sobre plans de conciliació laboral, o la designació d’un tècnic responsable d’igualtat que haurà d’estar implicat en tots els sectors socials i econòmics relacionats.

En qüestions d’homofòbia i discriminació a la diversitat afectiva-sexual, aquesta nova regidoria tindrà com a gran repte donar a conèixer i aplicar la Llei de Drets de les Persones LGTBI. L’atenció des dels serveis jurídics del mateix ajuntament a persones LGTBI que pateixin discriminació laboral o social, especialment en el cas de joves i adolescents, o elaborar un pla d’identificació i atenció de situacions d’assetjament als centres educatius seran altres de les responsabilitats de la nova regidoria. Una regidoria que la coalició considera imprescindible com a eina contra el masclisme, l’homofòbia i la transfòbia.

Reunió al veïnat de Mas Moixa / Vilar Petit

Continuant amb la seva filosofia de visitar tots els barris, ahir el candidat Joan Salmerón i el núm. 3 de la candidatura, Víctor Catalan, van estar reunits amb els veïns i veïnes de Mas Moixa/Vilar Petit. L’acte el va presentar Encarna García, treballadora a l’Hospital Comarcal de La Selva. “Jo no sóc de cap partit polític, però quan a Blanes ens retallaven els drets a la salut i ens robaven la ginecologia i els naixements de nadons, ells van estar lluitant amb nosaltres des del primer dia i continuant sent-hi, mentre l’alcalde i el PSC giraven l’esquena al poble i donaven el seu vistiplau a les retallades de la Generalitat. És per això que avui estic aquí i tenen tot el meu suport i confiança”.
Va continuar Víctor Catalan, parlant de joventut. “Ara estem sortint a les notícies per uns greus problemes amb l’oci nocturn dels joves. Però això no és un problema puntual d’una discoteca, és un problema molt més greu provocat per molts anys de polítiques erràtiques”. Catalan va dir que “els joves no som els culpables. Necessitem un pla d’oci alternatiu i un ajuntament que s’interessi per nosaltres, en comptes de considerar-nos un problema.”

El candidat Joan Salmerón va referir-se a una publicació en paper que ha aparegut aquests dies per Blanes. Amb un exemplar a la mà, Salmerón va dir que “podeu veure que no posa CiU enlloc, però només s’ha de mirar qui escriu els articles per a veure que gairebé tots són membres de la candidatura de CiU a Blanes”. El candidat va dir que “és normal que els hi faci vergonya i s’amaguin, amb la quantitat de mentides i fal·làcies que hi han escrites. Articles queixant-se de les zones blaves que van aprovar ells mateixos, parlant de recuperar els camins de ronda quan van votar contra la nostra moció per fer-ho… fins i tot publiquen el projecte de la rotonda de Ca L’Aguidó que va fer el nostre regidor Víctor Catalan i que van rebutjar! Però quina barra!”
Ja en matèria pròpiament del barri, els veïns i veïnes van reclamar un semàfor a la zona de l’institut Sa Palomera, tapar el tram de riera del carrer Illes Balears o soterrar el tram d’alta tensió que resta. Salmerón es va comprometre a estudiar els casos, sempre després de fer una auditoria externa per a coneixer la situació de l’ajuntament i tenien en compte que, si ICV-EUiA-Pirates governés, aquestes decisions s’hauran de prendre mitjançant consultes ciutadanes perquè cada barri decideixi les seves prioritats.