Alberto Garzón visita Blanes per donar suport a la candidatura d’ICV-EUiA-Pirates

El candidat d’Izquierda Unida a la presidència del govern, Alberto Garzón, va acompanyar ahir al matí al candidat d’ICV-EUiA-Pirates a Blanes, Joan Salmerón, en un acte que es va celebrar a l’aire lliure al centre de la població. Enmig d’una gran expectació, tant de públic com mediàtica, tots dos polítics van compartir micròfon i propostes.

Va començar Joan Salmerón, que va fer memòria del desastre que han estat les dues últimes legislatures a Blanes: «Primer CiU, amb PP i PDB, va endeutar l’Ajuntament i enfonsar el poble. I ara el PSC, que ha fet pagar la factura a les classe treballadora, amb retallades que han anat directament contra la majoria social. Hem d’explicar a tothom que l’única alternativa possible a aquests dos models som ICV-EUiA-Pirates».

El candidat blanenc va voler agrair a Alberto Garzón la seva presència: «És per a nosaltres un orgull i un honor poder comptar amb el teu suport en aquesta campanya. Tenim molta feina per endavant per recuperar Blanes, i això ens dóna forces».

Alberto Garzón i Joan Salmerón / JFG

Alberto Garzón i Joan Salmerón / JFG

Per la seva part, Alberto Garzón va començar explicant que «aquesta visita a Blanes feia molt de temps que l’esperava. Ha costat, però finalment sóc aquí i estic molt content de poder donar suport en persona a aquesta candidatura». El candidat a la presidència del govern va recordar que «el municipalisme és clau per a nosaltres i més en aquests temps difícils, perquè és als ajuntaments a on es fa la política més propera a les persones». Ja entrant en política estatal, Garzón va dir que el PP té por, i que per això «està recuperant els seus tres pitjors fantasmes: la corrupció, la xenofòbia… i Aznar».

El candidat d’IU va recordar que «Ens han dit bojos, utòpics i somiadors per la nostra proposta de ‘feina garantida’. El que no diuen és que aquesta proposta és viable amb molts menys diners dels que han gastat ells en rescatar bancs». El diputat més jove del Congrés va fer una defensa dels valors de la seva formació: «Som d’esquerres, som feministes, som ecologistes… i no canviarem per arreplegar quatre vots més. El pitjor que pots fer en política és prendre al poble per ximple».

garzon_2 Garzón va haver d’aturar la seva intervenció diverses vegades pels aplaudiments del públic, que va esclatar amb crits de ‘¡Presidente, Presidente!’ quan el diputat va donar per finalitzada la seva intervenció.

En acabar, i abans de fer una connexió en directe per televisió des del mateix lloc de l’acte, un Garzón còmode i simpàtic es va fer fotos i va signar els seus llibres a tothom qui ho va demanar. Com a cloenda, es va fer un petit aperitiu per al públic assistent, a on es notava en l’ambient una bona sensació general amb els discursos de Garzón i Salmerón. La coalició continua amb la seva intensa campanya i amb suports de renom, com ara José Luis Centella (secretari general del PCE) o Joan Herrera (co-coordinador nacional d’ICV), que seran a Blanes la setmana vinent.

garzon_3