Implantar la tarificació social, la principal proposta d’Hisenda d’ICV-EUiA-Pirates de Blanes

ICV-EUiA-Pirates va explicar ahor el seu programa al barri de Mas Enlaire

ICV-EUiA-Pirates va explicar ahir el seu programa al barri de Mas Enlaire

Ahir al matí el candidat a l’alcaldia per ICV-EUiA-Pirates Blanes, acompanyat dels també candidats Víctor Catalan i Dolors Rubio, han estat reunits amb els tècnics de l’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament de Blanes per analitzar la situació d’endeutament del municipi, i estudiar les principals propostes econòmiques de la coalició per al mandat 2015-2019.

Aquesta reunió arriba després de les intervencions de Salmerón al darrer Ple de l’Ajuntament, i l’oferiment de l’interventor, Paco Lucio, per portar a terme una reunió de treball.

Entre les propostes econòmiques, destaquen la modificació del sistema impositiu per tal d’aplicar uns preus públics en funció de la capacitat econòmica de les famílies. Aquesta proposta ja va ser defensada per la coalició en diverses ocasions durant el darrer mandat, demanant que s’apliqués, per començar el sistema impositiu, a les llars d’infants, proposta rebutjada sistemàticament per l’equip de govern del PSC

Tanmateix, durant la reunió s’ha demanat el detall de l’estat d’endeutament real, que ha estat entregat per part de l’equip d’intervenció en la mateixa reunió. Aquest punt és determinant per tal de poder dur a terme les principals inversions que proposa l’equip liderat per Salmerón, centrades en un Pla de Millora Urbana de la Zona Turística per renovar la urbanització de l’Avinguda de Madrid i voltants, i la construcció de la nova piscina municipal a la Ciutat Esportiva, que permetria dinamitzar la mateixa i aportar nous ingressos al conjunt esportiu.

Reunións amb els veinats de  Valldolig i Mas Enlaire

El dilluns 10,  la coalició es va reunir amb els veïns de Valldolig,- L’acte el va presentar Rafa Guzmán, veí del barri i membre de la AAVV. Acabada la presentació va ser el torn de Dolors Rubio, que es va centrar a explicar les línies prioritàries del programa. La número 2 de la coalició va posar molt èmfasi en les idees que té la formació per apropar l’Ajuntament al ciutadà.

valldolig2

La descentralització de l’AMIC amb la creació de districtes i la creació del regidor de districte van ser defensades per la candidata: «Hem d’apropar l’Ajuntament al poble, perquè és el consistori qui ha de treballar per a la gent i no a l’inrevés. A més a més, això millorarà l’atenció que reben els ciutadans i ciutadanes, descongestionant l’AMIC on ara trobem cues immenses. I tot això amb inversió zero».

El cap de llista Joan Salmerón va donar resposta a les queixes plantejades per la AAVV del barri en anteriors reunions respecte a les deficiències en matèria de seguretat: «És evident que la plantilla de la Policia Local ha de ser revisada. El poble ha crescut i ens trobem que, entre jubilacions i persones que han trobat ofertes millors, tenim ara menys policies amb més població».

Valldolig1

El tema estrella va ser el possible tancament de l’escola pública Carles Faust. El candidat d’ICV-EUiA-Pirates es va mostrar contundent: «Ens oposem frontalment al possible tancament del col·legi públic Carles Faust. El problema de base es una llei de la Generalitat que és un desastre, perquè es basa en les escoles concertades, és a dir educació privada amb subvencions. Aquestes no són les nostres, la nostra és l’escola pública i la defensarem sempre i fins al final».

Els veïns i veïnes també van queixar-se de les retallades a les línies de bus urbà, dels problemes de circulació al barri i molt especialment de la falta d’atenció i d’inversions al barri. En aquest sentit, Salmerón va deixar clar que: «alguns ens acusen de ser enemics del centre de la vila. Això és rotundament fals. Al contrari, ho volem potenciar amb mesures com ara fer zona de vianants el Carrer Ample. El problema es que PSC i sobretot CiU han governat sempre pensant només en el centre de la vila, i això no pot ser. Nosaltres som gent de barri, i els barris són tant Blanes com el centre i podem garantir que si governem això no tornarà a passar».

La coalició també va celebrar ahir un acte obert amb els veïns i veïnes de Mas Enlaire, presentat pel membre de la mateixa associació de veïns i veïnes Paco Lupiáñez, i on han intervingut Joan Salmerón i Marián Anguita, candidata número 4. Durant la reunió, el veïnat s’ha mostrat interessat per la proposta del tancament del carrer ample que, sumat al retorn al doble sentit de la Rambla Joaquim Ruyra, i la recuperació dels autobusos urbans, permetria crear una gran illa de viananats i estendre les zones per a vianants fins al barri de Mas Enlaire.

Per un altre costat, la candidatura ha explicat que entre les propostes pel barri, duran a terme un procés participatiu per tal de reurbanitzar i dissenyar la plaça Onze de Setembre, i de dotar d’un local per l’AVV del barri a la mateixa plaça, ja que l’actual local no disposa de serveis bàsics com un WC. També es treballarà la supressió de barreres arquitectòniques, i l’estudi per arranjar el casc antic del barri.