La CUP de Blanes crea cinc comissions per desenvolupar la seva activitat política

Foto: CUP Blanes

El passat 8 de juliol va tenir lloc, a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, la primera assemblea oberta de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), oberta a la participació de qualsevol persona. Es van valorar els resultats electorals obtinguts a les eleccions municipals i es va exposar la línia de treball pels propers anys.

L’assemblea es va iniciar amb un balanç dels resultats electorals obtinguts per la CUP, en el qual s’hi va destacar el número de vots obtinguts (622), i el fet que la CUP havia quedat sense representació al consistori per l’estret marge de 65 vots.

Es va valorar el suport que s’havia rebut a les meses del centre de la vila, on havia estat la tercera força més votada i els bons resultats a Quatre Vents; per contra, els pocs vots que s’havien obtingut en barris com La Plantera, Valldolitg o Ca l’Aguidó expressen la necessitat i el repte de fer-hi arribar el missatge fresc i renovador de la CUP en aquests quatre anys de legislatura. També es va fer públic l’import que s’havia destinat a la campanya electoral 2.500 euros.

Seguidament es va exposar el nou organigrama intern de la CUP, necessari realitzar per tal d’assolir amb èxit el compromís adquirit amb la gent que havia donat suport al projecte que representa la CUP. En aquest sentit, es van exposar les diferents comissions creades: 1/ Comunicació i Participació, 2/ Economia; 3/ Urbanisme i Medi Ambient; 4/ Educació; 5/ Cohesió social i Cultura, alhora que es va animar a tots els assistents a participar-hi activament.

Al mateix temps, es va anunciar que properament es crearà un grup de debat obert a la participació de tothom, començant per l’àmbit d’educació, en el qual serà possible la participació aprofitant les possibilitats d’internet. Per últim,  es van exposar les línies generals de treball per aquesta nova legislatura, destacant la voluntat de desenvolupar el programa polític i al mateix temps fiscalitzar l’equip de govern, tot i no tenir representació en el consistori.

Així, a nivell institucional la CUP treballarà per portar terme les propostes del programa polític basades en la implantació de mecanismes reals de participació ciutadana, en la creació d’un Ajuntament transparent, en el respecte d’un model de ciutat per viure-hi i treballar-hi, en la lluita per l’educació pública de qualitat, la cohesió social  i el manteniment de les partides de política social, entre d’altres.

Finalment, es va explicar que s’ha sol·licitat a l’Ajuntament que es fes públic el document de traspàs de cartera i fos de lliure accés per a la ciutadania, com a símbol de transparència. Petició que ha estat momentàniament denegada per l’Ajuntament. La reunió va finalitzar en un intercanvi d’impressions, consells i debat entre els diferents assistents i militants de la CUP.