Ciutadans es reuneix amb el comité d’empresa de l’Hospital Comarcal de Blanes

El coordinador territorial de la formació política de Ciutadans (C’s), Sergio Atalaya, es va reunir el passat dimecres amb el comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de Blanes per conèixer la situació real de l’Hospital comarcal i de l’àrea de salut del Maresme – La Selva davant les retallades que s’anuncien.

Atalaya assegura que «retallar en personal, tancar serveis i reduir recursos l’únic que origina és un pitjor servei sanitari per la ciutadania» .En aquest sentit, Atalaya recorda que «l’Hospital comarcal de Blanes ja es troba saturat, especialment durant la temporada turística», i que aquest any el Departament de Salut de la Generalitat ha retallat el finançament en 7,5 milions d’euros el pressupost de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. A més, Atalaya assegura que «és molt probable que a partir de setembre es realitzi un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectaria a més de 200 treballadors, que serveis com el de pediatria o ginecologia es centrarien a l’Hospital de Calella o que les urgències i el servei d’ambulàncies es veuria reduït».

El coordinador de C’s alerta que «no estem parlant d’una afectació puntual. La corporació de Salut del Maresme i la Selva comprèn els hospitals de Blanes i Calella, els ABS de Malgrat, Palafolls, Calella, Lloret i Tossa, i els sociosanitaris de Lloret, Blanes i Calella, és a dir, estem parlant de 150.000 ciutadans que paguen els seus impostos per rebre uns serveis de tercera».

«Des de C’s apostem que abans de treure recursos en sanitat i educació, es comenci a retallar per allò que no és necessari com eliminar els consells comarcals, reduir de manera important la dotació pressupostària de les diputacions, reduir els càrrecs de confiança, eliminar les ajudes públiques a l’entramat construït durant els darrers 30 anys al servei de la construcció nacional, etc.» ha afegit Atalaya.

Finalment, Atalaya ha fet una crida a la ciutadania «no ens podem quedar a casa amb els braços creuats, s’ha de reaccionar i sortir al carrer. Des de C’s no ho mirarem des de la barrera».