CiU aposta per crear un espai cultural per posar de manifest la vinculació de Blanes amb el mar

El candidat de CiU, Joaquim Torrecillas amb simpatitzants i militants de CiU a l'aplec del Vilar d'enguany

Joaquim Torrecillas amb simpatitzants i militants de CiU a l’Aplec del Vilar d’enguany

Convertir Blanes en «capital literària» i posar de manifest la importància del escriptors que han viscut i escrit de la vila i els nous exponents literaris és una de les aspiracions del candidat a l’alcaldia per CiU Quim Torrecillas.

L’alcaldable de CiU ha manifestat que els escriptors Joaquim Ruyra, Roberto Bolaño o Joan Maragall «formen part de la història de la vila. Per tant, és important mantenir i reforçar la seva presència i la seva obra al municipi». En aquest aspecte, Torrecillas ha explicat que el programa de CiU en l’apartat de cultura «contempla crear noves rutes, museïtzar espais de la ciutat i apostar per les publicacions municipals»..

En aquest aspecte, l’alcaldable per CiU ha anunciat la voluntat de crear un espai cultural a l’antiga llotja del peix a l’esplanada del port on es doni a conèixer la vinculació de Blanes amb el mar en diferents aspectes com ara la l’història, la literatura, la ciència, l’esport i la pesca.

Per Torrecillas «saber què tenim, estimar-lo i donar-lo a conèixer com es mereix, serà un dels compromisos del futur govern. Blanes és un poble ric en tradicions, el concurs Internacional de focs d’artifici de la Costa Brava, el Vilar, Sant Bonós, ball de morratxes…». També ha destacat també el potencial humà: «hi ha moltes entitats culturals, al municipi que cal promoure. Hem de potenciar les festes i consolidar referents com la festa de Corpus, el Carnaval o la cavalcada de Reis».

Aposta pels barris

El candidat de CiU ha destacat la importància en el conjunt de la vila de les festes de barri. En aquest aspecte, proposa la creació d’espais per promocionar i promoure aquestes celebracions. Segon l’alcaldable, «muntar exposicions amb imatges de les festes i la seva gent i amb la implicació dels veïns, seria una bona combinació per promocionar aquestes activitats».