El programa electoral d’ERC de Blanes posa l’accent en les polítiques socials i la participació ciutadana

ERC de Blanes va oferir ahir una roda de premsa en un restaurant de la ciutat en la qual el candidat a l’alcaldia, l’advocat Àngel Canosa, de 45 anys, va explicar els principals punts del programa electoral, entre els quals destaquen l’adopció de mesures per pal·liar les necessitats de les famílies més desfavorides i afavorir la participació dels agents socials en la presa de decisions.


Àngel Canosa va manifestar que la seva acció de govern estarà impregnada a tot moment pel foment de la participació ciutadana i l’adopció d’acords de forma consensuada, escoltant i tenint en compte les opinions dels col·lectius afectats, especialment les associacions de veïns i les entitats socials, culturals i esportives de la ciutat.

s

D’esquerra a dreta, Àngel Canosa, Assumpta Pla, Albert Sanz i Juan José Gálvez / JFG

Conscient que la crisi ha copejat amb duresa a milers de veïns i que deixa una profunda petjada visible en l’atur, situacions de probresa i exclusió social, va afirmar que ERC considera prioritari que l’Ajuntament contribueixi a esmorteir els efectes de la crisi a la ciutat, practicant una política d’ajuda als col·lectius més desfavorits.

Així mateix, durant el desdejuni que va oferir als mitjans de comunicació, va posar l’accent a articular mecanismes que afavoreixin i regulin la participació ciutadana, de manera que l’adopció de mesures es realitzi després de consultar als agents socials i econòmics de la ciutat.

s

Es va presentar un avenç del programa electoral en un restaurant de la ciutat / JFG

En aquest sentit, ERC proposa la creació d’un «Consell de Ciutat», que serà una «eina institucional en què totes les entitats, AAVV, grups o associacions del nostre poble tinguin un espai de trobada i d’interrelació que permeti optimitzar el esforços que cadascuna fa per separat». També, es proposa la creació de «consell municipals sectorials, encapçalats pels regidors responsables», segons l’avenç del programa electoral, que es pot descarregar clicant aquí.

Una altra proposta és la creació del Consell Municipal de Turisme, doncs per a l’alcaldable en aquesta matèria existeix un dèficit de promoció de la ciutat. Va considerar que l’oferta turística s’ha de millorar i que l’Ajuntament ha d’esforçar-se perquè la temporada turística s’allargui en el temps, la qual cosa incrementarà l’ocupació i l’activitat econòmica.

D'esquerra a dreta el candidats Francesc giralt (suplent), Nuri Bahí (, Olga López (3), Àngel Canosa (1), Assumpta Pla (4), Albert Sanz (2) / JFG

D’esquerra a dreta el candidats Francesc Giralt (suplent), Nuri Bahí (número 13), Olga López (3), Àngel Canosa (1), Assumpta Pla (4) i Albert Sanz (2) / JFG

La presidenta de la secció local d’ERC Blanes, Assumpta Pla, va intervenir per assenyalar que el partit treballarà també des de l’Ajuntament perquè Catalunya aconsegueixi la independència en el futur, la qual cosa redundarà a tenir un país més just i lliure.

Esquerra aspira les properes eleccions municipals obtenir representació i ser un actor clau en la composició del govern local. Per a això, un nou equip de persones integren la llista electoral, que tanca *Conxita *Boldú, que va liderar la llista en les eleccions de 2011.

Els 10 primers candidats de la llista d’ERC de Blanes

1. ÀNGEL CANOSA , candidat a l’alcaldia de Blanes. Àngel Canosa Fernàndez, de 45 anys. Nascut a Barcelona. Vinculat a Blanes des de fa molts anys. És advocat, militant d’ERC. Actualment treballa al seu propi despatx d’advocat. Casat i pare de tres fills.
2. ALBERT SANZ. Nascut a Barcelona, blanenc d’adopció. Casat i amb un fill, té 46 anys. És cap d’equip en una empresa de distribució farmacèutica.
3. OLGA LÓPEZ COLOMER. Nascuda a Arenys de Munt fa 43 anys. Casada i amb dos fills. Advocada.
4. ASSUMPTA PLA I ALBERTÍ. Nascuda a Blanes fa 66 anys. Comerciant. Casada, amb fills i néts.
5. JUAN JOSÉ GÁLVEZ RECIO. Nascut a Blanes fa 41 anys. Veí de Ca La Guidó. Casat i pare de dos fills. Tècnic especialista. Independent.
6. PAU PALLARÈS I REDÓ. Pensionista. Viu al barri del Mercat-Mas Enlaire. Independent.
7. MARTÍ PUBILL FERRER. Viu al Racó d’en Portes. Comerciant. Independent.
8. ALBERT ALUM I BOU. 39 anys. Blanenc. Viu a Mas Borinot. Metge.
9. ANNA TORRENT ESGLEAS. 34 anys. Higienista bucodental. Militant i Secretària de Finances i de la Dona.
10. MERCÈ PANZANO I PUJADAS. Manresa, 1960. Llicenciada en Belles Arts, viu a la Cala Sant Francesc.