Presentació a Blanes de l’obra «Camins de salut» que divulga les plantes medicinals de Girona

Ahir es va presentar a a sala de plens de l’Ajuntament de Blanes la col·lecció de quaderns Camins de salut. Itineraris per conèixer les plantes medicinals de les comarques gironines, conjunt de sis títols destinats al foment d’activitats saludables basades en la botànica. a l’acte van Intervenir Núria Torrelles, coautora dels quaderns i directora del Departament de Docència de la Fundació Carl Faust; el doctor Josep Maria Camarasa, patró de la Fundació Carl Faust i biògraf del seu fundador; i Josep Marigó, president en funcions de Dipsalut i alcalde de Blanes i president en funcions de Dipsalut, organisme que ha patrocinat l’edició.

Als quaderns s’hi troben textos sobre la flora medicinal, la vegetació de les comarques gironines, consells de comportament i relació amb la natura i preparacions per utilitzar les plantes remeieres. Els cinc quaderns que segueixen el primer, de caràcter més general, duen per títol: 1) De la Farga a la collada de la Balmeta (Vall de Camprodon); 2) De la font del Ferro al castell de Sant Miquel (Gavarres); 3) Del cap de Sant Sebastià a Tamariu (Costa Brava); 4) L’antic estany de Sils (la Selva); i 5) Jardí Botànic Marimurtra (Blanes).

Agradables caminades saludables, coneixement de la flora autòctona i dels seus beneficis per als humans seran propiciats per aquests quaderns que posen a l’abast de tothom la riquesa natural dels itineraris descrits.

Aquesta obra, patrocinada i editada per Dipsalut (Diputació de Girona), ha estat preparada per un equip del Jardí Botànic Marimurtra, de la Fundació Carl Faust, i experts contactats expressament per a aquest projecte. En són autors Núria Torrelles, Núria Membrives i Gabriel Mercadal amb l’assessorament dels doctors Josep Antoni Rosselló i Joan Simon i sota la coordinació del doctor Josep Maria Camarasa. A més de nombroses fotografies els quaderns, dissenyats per Tangram Estudi Gràfic, contenen il·lustracions originals de Pere Vilaldama.

Amb la mateixa temàtica de l’obra s’organitza una exposició itinerant per les comarques gironines, que aquest dies es pot veure a Sils. La col· lecció té un preu de venda de 18 euros i es pot obtenir a través de la Fundació Carl Faust a la seva botiga del Jardí Botànic Marimurtra o a llibreries col·laboradores.