Concert de Cap d’Any de Blanes a ritme de jazz i swing en català

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

El Teatre de Blanes allotjarà demà la primera funció d’aquest nou any 2015 amb una actuació musical que ja ha esdevingut tradicional a la vila coincidint amb aquestes festes nadalenques.

Es tracta del Concert de Cap d’Any, que tindrà lloc per setena edició consecutiva a càrrec de la VBella banda, i que servirà per donar la benvinguda al nou any 2015 que tot just fa uns dies que ja ha començat a caminar. L’esdeveniment musical tindrà lloc com dèiem el diumenge 4 de gener, a les set del vespre.

Fidel a la seva particular trajectòria, el repertori del concert que la VBella Banda té previst oferir diumenge vinent tindrà dues parts. A la primera, el repertori estarà format íntegrament per diverses peces de música swing i versions que han fet els músics de la formació, mentre que a la darrera part de la segona hi haurà un recull de les tradicionals nadales, que sempre venen més de gust escoltar durant aquests dies.

Durant la primera part, la majoria de temes versionats seran cantats per Joan Parilla, que els interpretarà en català. És per això que en aquesta setena edició el concert s’ha anunciat que serà de swing en català. Per preparar el contingut d’aquest setè concert de Cap d’Any, la VBella Banda ha demanat a dos companys i amics, músics professionals, que participin en l’esdeveniment expressament per a la ocasió.

Quim Llorens

Quim Llorens

D’aquesta manera, Xavier Molina i Jorge Cuscueta interpretaran amb la VBella Banda tres dels temes de swing durant la segona part, amb improvisacions i solos que aniran a càrrec dels dos veterans i experimentats músics. Val a dir també que, entre les peces que composen el repertori del concert al llarg de les dues parts, també n’hi haurà d’aquelles que formen part de la cultura catalana i de l’imaginari popular més contemporani.

Així, a la primera part hi haurà temes d’aquells eterns, com ara I’ve Got You Under My Skin, Fly Me to the Moon, o Summertime. També hi haurà medleys de boleros, cançons del grup ABBA i de l’incombustible Glenn Miller que tantes generacions han apreciat. Pel que fa a les nadales que tancaran la segona part del concert, n’hi haurà quatre: Nadal Blanc, Blue Christmar, Santa Nit i Jingle Bells Rock.

Fundada l’any 2006, la VBella Banda va suposar el retrobament d’antics músics de la Banda del Col·legi Santa Maria, fet al qual al·ludeix el seu nom. Amb el projecte de tornar a gaudir de la música i de la companyia de vells amics, la formació musical ja té acostumat al públic de Blanes a que gaudeixin de concerts vibrants i ple de matisos cada vegada que encapçalen un esdeveniment musical.

Avui divendres 2 de gener ha començat la venda anticipada d’entrades al preu de 3 €, igual que també es farà el dissabte dia 3 de 18’30 a 20’30 h a la taquilla del Teatre de Blanes. També es podran adquirir entrades el mateix dia del concert, el diumenge 4 de gener, a partir de les 17 h.