El pressupost de Blanes inclou propostes del PPC per reactivar l’economia i protegir les persones vulnerables

Salvador Tordera

Salvador Tordera

El portaveu del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Blanes, Salvador Tordera, ha explicat que han donat suport al pressupost municipal «perquè han introduït algunes de les nostres propostes i considerem que aquestes milloren el pressupost que ens va presentar l’equip de govern».

Tordera ha concretat que «són propostes per contribuir a la reactivació econòmica», i ha afegit que «no és el pressupost que nosaltres hauríem fet, però hem apostat per la via del diàleg i per arribar a acords en benefici del poble de Blanes».

El portaveu popular ha contraposat aquesta actitud amb la de la resta de l’oposició i ha explicat que «mentre alguns fan oposició amb mocions impossibles nosaltres fem oposició amb negociacions realistes i assenyades».

«Un dels objectius de l’acord és fomentar l’emprenedoria i ajudar els autònoms», ha explicat Tordera. En concret, es destinarà una partida de 30.000 euros a programes d’ajut a aquests col·lectius. També es fomentarà la carrera professional del personal municipal.

D’altra banda, un altre dels acords pactats és establir una ordenança per impulsar l’activitat econòmica i fomentar activitats d’interès públic i incorporar-hi l’ajut a la promoció d’obres de millora i de rehabilitació de locals comercials, l’ajut a la creació de noves empreses i fomentar la cessió temporal de solars no edificats per destinar-los a aparcament públic gratuït.

A més, Tordera valora molt positivament l’acord per donar ajuts a aquelles persones amb mobilitat reduïda o majors de 65 anys que hagin de fer obres per adaptar el seu habitatge.

Com ja es va acordar el 2014, es manté la partida destinada a les revisions mèdico-esportives i es destinaran 48.474 euros a diverses inversions en instal·lacions esportives. També s’ha pactat una partida de 50.000 euros a ajuts a activitats d’entitats. Per últim, es destinarà una partida a millorar les eines informàtiques i els processos administratius municipals com a mecanismes de transparència.

Tordera considera que «d’aquestes propostes se’n podran beneficiar molts blanencs i blanenques» i ha afegit que «el nostre principal interès és l’interès general de Blanes i dels seus habitants. Fem una oposició seriosa i responsable», ha conclòs.