El PPC de Blanes fa balanç dels acords pactats en el pressupost municipal del 2014

Salvador Tordera

Salvador Tordera

El grup municipal del Partit Popular Català (PPC) a l’Ajuntament de Blanes ha fet balanç d’aquest any i dels acords pactats per aprovar el pressupost del 2014.

«Amb aquest balanç valorarem el pressupost que ens presenta l’equip de govern per al 2015 i els possibles acords», ha explicat el portaveu del grup, Salvador Tordera.

«Algunes de les accions pactades per donar suport al pressupost del 2014 ja s’han realitzat, però encara hi ha d’altres pendents», ha apuntat Tordera, i s’ha referit als 705.000 euros de la concessió de Cala Bona que s’han de destinar a l’arranjament dels camins de ronda, l’habilitació de les escales d’accés a la cala amb enllumenat d’una part del camí i la reconstrucció de la caseta d’auxili de protecció civil de la mateixa cala.

Part d’aquesta partida també s’ha de destinar a millores d’atractius turístics, com l’arranjament de la riba del Tordera i el camí de la Tordera que va des de la desembocadura fins el pont de la carretera vella de Malgrat, l’adequació de la torre de guaita del Castell de Sant Joan, un estudi-projecte pel camí de Santa Bàrbara i la renovació de les zones enjardinades del passeig S’Abanell.

Regidors de grup municipal del PP

Regidors de grup municipal del PP

D’altra banda, un dels projectes que el PPC va prioritzar en l’acord de pressupost d’aquest any va ser la reparació de l’enfonsament de la riera de la rambla Joaquim Ruyra. També es van introduir en funció de l’acord partides per a entitats esportives i culturals del municipi i destinar els diners rebuts del Departament d’Esports de les obres ja fetes i pagades per l’Ajuntament del camp de futbol de Ca la Guidó a la construcció del camp de futbol de la ciutat esportiva, millores en els tancats i portes de l’aparcament de la mateixa ciutat i l’enderroc de l’antic camp de futbol de Els Pins.

El PPC també va acordar les zones on s’havia de prioritzar l’asfaltatge donat que la partida per a tal finalitat no és suficient per reparar-les totes (segons un estudi tècnic costaria més de dos milions d’euros). En aquest sentit, es va optar per asfaltar el carrer d’accés a la nova escola Sa Forcanera, les zones més malmeses i les principals vies d’entrada a la població.

«Quan vam negociar el pressupost per al 2014 vam considerar que totes aquestes accions eren millores necessàries pel municipi», ha explicat Tordera, i ha afegit que «eren les nostres condicions per donar-hi suporten millores necessàries pel municipi».