El Festival Sa Costa Barrakes de Blanes es farà al camp de futbol de Els Pins

El conflicte originat per l’alcalde Josep Trias (CiU) de traslladar el Festival Sa Costa Barrakes (es farà al juliol durant la Festa Major) a la Ciutat Esportiva de Blanes ha experimentat un gir radical arran del resultat de les eleccions municipals. Amb CiU a l’oposició i el govern local en mans de PSC i ICV-EUiA, farà gairebé amb tota seguretat que els concerts seguiran almenys aquest any en el camp de futbol municipal de Els Pins.

El passat 16 de maig representants de l’Associació que organitza el festival es va reunir amb l’alcalde Josep Trias. Llavors des de l’Ajuntament es va proposar dues possibles zones on situar-ho, en el tram inicial de la carretera de Malgrat, prop de la fàbrica Nylstar (antiga SAFA). L’associació va mantenir silenci ja que les parts van acordar portar l’assumpte amb sigil fins després de les eleccions. 

 

Ara, el resultat del 22-M afavoreix que es mantinguin en la seva actual ubicació. El futur alcalde de Blanes (l’11 de juny es constituirà el nou Consistori), Josep Marigó, declara avui en El Punt que «sembla que l’associació i els veïns [del barri de Els Pins, que es quixava del sorroll] han arribat a un acord, i hem d’actuar en conseqüència. A dos mesos de l’inici de la Festa Major no tenim gaire temps per improvisar, i és molt probable que aquest any es facin al mateix lloc». Per la seva part, el nou regidor Víctor Catalán (ICV-EUiA), ha publicat a la pàgina de Facebook de la plataforma «Salvem Barrakes»: «Primer de tot dir que em reuniré amb Sa Costa Barrakes el més aviat possible per comunicar-los-hi que, efectivament, les Barrakes 2011 NO ES MOUEN, i que poden seguir treballant amb normalitat amb el festival d’enguany».

Text i edició: José Fernández