El Gran Recapte a Blanes: 16,67 tones de solidaritat

recapte_14a

El balanç que fa Càritas Interparroquial de Blanes del resultat de la campanya del Gran Recapte d’Aliments que va tenir lloc aquest cap de setmana és molt positiu. Així ho confirmava aquest matí el president de l’entitat, Salvador Serres, qui ha concretat que s’han recollit 16.671 kg., un 46% més que la quantitat que es va abastar l’any passat.

Salvador Serres s’ha mostrat més que content: “No ens havíem imaginat que podríem arribar a recollir aquesta quantitat: era impensable !. Agraïm moltíssim la generositat de tots els qui han contribuït, a banda de les dues entitats que ens han donat un important cop de mà”. Durant les jornades dels passats divendres i dissabtes van treballar pel Gran Recapte d’Aliments un total de 120 voluntaris, comptant amb el suport de dues altres entitats del municipi: Creu Roja i l’Associació del Voluntariat Blanenc.

Els voluntaris i voluntàries que coordinava Càritas Blanes es van distribuir en diversos torns, al llarg del matí i la tarda de tots dos dies, en un total de 7 supermercats del municipi. Es tractava de recollir bàsicament productes de primera necessitat: oli, llevat, llegums, així com conserves de peix i carn. La mecànica era en tots els indrets la mateixa: un parell de voluntaris s’esperaven a les entrades dels establiments comercials i informaven als clients que s’estava efectuant la campanya, lliurant-los una bossa en cas que volguessin col·laborar-hi.

recapte_14b

La seva tasca continuava llavors encapçant els diferents productes per tenir-los a punt per la recollida. Amb l’objectiu que les capces amb aliments no s’acumulessin a les entrades dels centres comercials, hi havia destinades 3 furgonetes –on hi havia un conductor i un ajudant- que anaven passant aproximadament cada dues hores pels establiments assignats i portaven les caixes fins el centre de recollida. Avui al matí tots els aliments recollits ja estaven emmagatzemats i posats a lloc.

recapte_14c

Per primera vegada, també es va poder participar a través de les carnisseries i xarcuteries que es van adherir a la iniciativa que també en aquest municipi va comptar amb alguns establiments que van donar-hi suport. D’altra banda, a tall anecdòtic val a dir que també van haver contribucions a l’engròs que van efectuar dos particulars, al marge dels grans centres comercials. Es tracta de dues donacions privades que es van fer de 600 litres de llet, que sumaven per tant 1.200 litres.

A Blanes també van participar en la recollida del Gran Recapte d’Aliments els membres d’una altra ONG, El Bon Samarità, que tenien assignats diversos supermercats. En aquest cas, però, al mancar-los voluntaris els treballadors i treballadores dels establiments es van encarregar d’encaixar els aliments que els clients els lliuraven per contribuir en la campanya.