La conferència mensual d’Aula Blanes planteja avui si el mètode científic es pot aplicar a la vida quotidiana

Xavier Luri intervindrà avui en una nova sessió d’Aula Blanes (Biblioteca Comarcal de Blanes a partir de les 20 hores). Plantejarà la pregunta de si el mètode científic és només aplicable a la ciència o es pot aplicar a la vida quotidiana.

Per respondre-la revisarem en què consisteix el mètode científic,com s’aplica en ciència i veurem com es pot aplicar a qüestions molt properes del dia a dia,les dificultats pràctiques que comporta a vegades fer-ho i les resistències que hi ha en alguns casos a acceptar les seves conclusions.

Xavier Luri és físic i professor titular del Departament de Astronomia i Meteorologia  de la UB i investigador de l’ICCUB/IEEC. Ha desenvolupat la seva carrera en el marc de les missions espacials i sobretot a la missió Gaia de l’Agència Espacial Europea,de la que fou un dels seus proponents i de la qual forma part del comité executiu del seu consorci de processament de dades (DPAC).Actualment coordina el desenvolupament de l’arxiu de dades de la missió, que crearà un mapa 3D de la nostra galaxia amb més de mil milions d’estrelles.