Junts per Blanes aposta per impulsar la cultura catalana

Foto: JM Ciurana / Flickr

La candidata de Junts per Blanes, Conxita Boldú, ha fet una aposta ferma per fomentar els actes de difusió de la cultura catalana a la localitat. Un dels eixos de la seva candidatura és aconseguir que el correfoc, el correaigua, el correllengua i les Barraques tinguin la mateixa importància emocional i social que la fira de Sant Tomàs (21 de desembre), tota una tradició a Blanes.

 

Junts per Blanes defensa la cultura com un dels eixos de cohesió social i d’orgull de poble. «La cultura ens dóna consciència de qui som i de quina fita ens hem fixat» diu l’alcaldable de la formació. Per un municipi que en els darrers anys ha experimentat un creixement notable com Blanes, la cultura facilita la integració de les persones nouvingudes. Per això, Junts per Blanes vol reforçar la celebració d’actes de tradició catalana i impulsar els grups i les entitats locals.

Per altra banda, des de la candidatura destaquen la importància de potenciar les activitats que s’organitzen des del teixit associatiu blanenc, com són aquestes quatre activitats. Per Boldú, el que no pot tornar a succeir és que activitats com el correfoc o les Barraques, esdeveniments impulsats per organitzacions blanenques, es trobin cada cop amb més dificultats i impediments per realitzar les seves activitats.

En aquest sentit, Conxita Boldú ha destacat els petits passos que s’han fet, com la pòlissa de responsabilitat civil per a totes les entitats blanenques, una proposta d’Esquerra en aquesta darrera legislatura, i que comporta que totes les entitats de Blanes que organitzen actes o esdeveniments al poble puguin reduir una despesa molt important en el pressupost de les seves activitats.

La candidatura que aplega Esquerra, Reagrupament i JERC defensa la creació d’un centre d’arts municipal on s’hi pugui fer música, teatre i dansa, entre d’altres. Aquest centre seria un pol d’atracció artística i cultural i reforçaria també la capitalitat de Blanes.