Exposició a Barcelona del fotoperiodista blanenc Joaquim Robert

Foto: Joaquim Robert

Avui a les 19h. s’inaugurarà a la seu de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, situada al carrer del Duc 14, pral, al centre de Barcelona, una exposició dedicada al fotoperiodista blanenc Joaquim Robert i Ruiz. L’exposició es titula Fotoperiodisme Blanenc 1960-1975. L’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, que des de l’any 1923 s’ha dedicat a la divulgació de la fotografia, enguany obre les seves portes per difondre l’activitat fotoperiodística que Joaquim Robert va desenvolupar durant els anys seixanta i setanta del segle passat a la Costa Brava Sud, sobretot a Blanes.

La seixantena d’obres que s’exposaran han estat cedides per l’Arxiu Municipal de Blanes i són fotografies que varen formar part de l’exposició que l’Ajuntament de Blanes a través de l’Arxiu va dedicar a l’autor l’any 2004 titulada Fotoperiodisme i Societat a la Costa Brava Sud. El Blanes de Joaquim Robert (1960-1975).

A través de les imatges hom pot copsar el pols de la societat de l’època: s’hi pot veure reflectida  la vida oficial, el primer turisme de masses, l’esport però també el paisatge urbà o la vida quotidiana. A més, el bagatge fotogràfic de Robert, fundador de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, aporta sovint un plus creatiu a totes aquestes imatges. Joaquim Robert és publica habitualment en la revista Recull i col·labora amb Blanesaldia.com.

L’exposició restarà oberta del 13 de maig al 6 de juny de 17,30 a 20,30 de dilluns a dissabte.