Els nous fars del Club de Vela Blanes

Foto: Club Vela Blanes

Foto: Club Vela Blanes

Durant les darreres setmanes les obres a les instal·lacions del Club de Vela han centrat les seves actuacions, de caire menor, en l’edifici del Moll Central que albergarà l’espai destinat a marineria, la pròpia benzinera, vestidors pels socis i transeünts d’aquella zona, petita bugaderia i el pòrtic que presideix l’espai.

A l’edifici destinat a ús esportiu, a l’entrada del Club i sota el nou passeig, s’han anat perfilant parets, divisions interiors, pavimentació, revestiments, acabats, instal·lacions elèctriques i de conducció d’aigua dels diferents espais, com interiors de aules, vestidors, oficines, hangars i la zona del gimnàs i aigües.

Foto: JFG

Foto: JFG

Juntament amb aquestes obres menors, també s’han fet visibles ja, part els nous fanals d’il·luminació al moll de ribera i central, les noves torretes de llum i aigua als pantalans i els fars col·locats als pantalans exteriors, a la nova benzinera (de forma provisional) i el que anirà a l’antiga benzinera també de forma provisional després del desmantellament d’aquesta infraestructura.

Pantalans amb fars

Foto: Club Vela Blanes

Foto: Club Vela Blanes

Tot esperant a iniciar els treballs a l’àrea de pàrquing, la passera del Moll de Ponent i l’esplanada de vela lleugera una vegada desmantellada l’antiga benzinera, durant el més de setembre, el protagonisme se l’han emportat els fars o “marques laterals modificades”.

Al pantalans exteriors aquestes marques laterals modificades, al canal principal d’estribord són cilíndriques de color vermell amb franja verda al centre. Aquests fars amb aquestes característiques visuals durant el dia, a la nit emeten un llum vermell de 2 + 1 flaixos o centelleigs cada 10 segons.

Per la seva banda, a la cantonada de moll de la nova benzinera la marca lateral es de babord amb senyal diürna cilíndrica vermella i llum vermella de 2 flaixos cada sis segons durant la nit. Aquest far al igual que el de l’antiga benzinera són de caire provisional, essent el de l’antiga instal·lació de sortidors de combustible, una marca diürna d’estribord de pal verd cilíndric amb 4 centelleigs cada 10 segons durant la nit.