Els Mossos d’Esquadra comissen més de 56 kg de tonyina vermella a Blanes

Fotografia dels trossos de tonyina vermella comissada

Fotografia dels trossos de tonyina vermella comissada

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van denunciar administrativament al patró d’una embarcació per no disposar de quota per a la captura de la tonyina vermella. També, per realitzar modificacions a l’embarcació que no consten en el projecte inicial de la construcció de la nau i per dur un mariner que no constava al llibre de registre de l’embarcació.

A finals del mes d’agost els mossos van tenir coneixement d’una possible infracció de pesca no autoritzada en una embarcació del port de Blanes.

A quarts de sis de la tarda del dia 20 de setembre, els agents estaven realitzant controls i vigilàncies al port de Blanes, quan van observar que arribava a port l’embarcació sospitosa. Un cop el vaixell va descarregar els cubells de palangre i hams que tenia al moll, els agents van requerir la presència del patró de l’embarcació per tal de realitzar una inspecció al vaixell.

Durant la inspecció, els agents van localitzar tres cambres refrigeradores. Una cambra contenia 2.300 kg de peix espasa, una altre restava buida i l’última contenia diverses caixes d’esquer, dues tintoreres i entre les caixes es va trobar diverses bosses de plàstic amb trossos de tonyina vermella amagades, un total de 56,270 kg.

La policia va realitzar gestions telefòniques amb inspectors del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i van constatar que aquesta embarcació no tenia permís per pescar tonyina vermella.

A més, es va comprovar que l’embarcació havia realitzat modificacions del projecte inicial de construcció de la nau que podien afectar a la seguretat de l’embarcació.

També els agents van localitzar un mariner a bord que no constava al “rol” de l’embarcació, (llibre obligatori a totes les embarcacions professionals en el qual hi consten dades com la identitat del propietari, característiques, matrícula i dotació).

Els agents van precintar les dues cambres refrigerades fins dilluns al matí. El dia 22 de setembre, juntament amb la col·laboració d’una inspectora de la Direcció General de Pesca de la Generalitat, es van comissar els 56,270 kg de trossos de tonyina vermella i es van guardar en un congelador de la llotja.

Al dia següent una inspectora de l’Agència de Protecció de la Salut de Girona va certificar que la tonyina vermella era apta pel consum humà i es va fer entrega del peix a l’entitat benèfica de Càrites de Blanes.

Els mossos van denunciar administrativament al patró de l’embarcació per les tres infraccions i van trametre l’informe al departament de Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient de Girona.