Blanes i la resta de Catalunya vol votar el 9-N

Més de 500 persones s’han concentrat aquesta tarda a partir de les 19 hores davant de l’Ajuntament de Blanes, en el Passeig de Dintre, seguint la convocatòria promoguda per l’ANC i Òmnium Cultural, sota la campanya ‘Ara és l’hora’, que té per objectiu poder votar el proper 9 de novembre la consulta sobiranista, malgrat la suspensió cautelar acordada ahir pels membres del Tribunal Constitucional.

Foto: Albert Sanz

Foto: Albert Sanz

A més de Blanes, en la gran majoria de poblacions de Catalunya s’han realitzat concentracions semblants. Amb aquestes mobilitzacions queda una vegada més palès la voluntat d’un ampli sector de la societat blanenca i catalana de votar el 9 de novembre la consulta acordada per la majoria de diputats del Parlament de Catalunya. En les concentracions s’ha llegit aquest text:

Manifest en Defensa de la Consulta del Dia 9 de Novembre

Avui hem viscut un nou atac a les institucions democràtiques del nostre país. Una nova negativa de l’Estat a la voluntat d’aquest país d’expressar-se a les urnes. Un nou cop de porta a la democràcia.

Davant d’aquest episodi, els homes i les dones demòcrates d’aquest país expressem el nostre suport ferm a les institucions catalanes que han convocat la consulta per al dia 9 de novembre. Davant d’aquest intent d’emmudir-nos, la societat catalana diem ben fort: més democràcia.

Foto: Víctor Catalan

Foto: Víctor Catalan

El dia 11 de setembre gairebé dos milions de persones vam sortir al carrer per dir que votarem. El 80% de la ciutadania d’aquest país reclama votar. Una amplíssima majoria del Parlament de Catalunya reclama votar. Més del 90% dels ajuntaments d’aquest país ja han deixat molt clar que el 9N votarem.

Avui comencem la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb cent mil voluntaris que arribaran a totes les cases. Una campanya festiva, il·lusionant, i decidida, que implica tota la ciutadania en la construcció d’un país nou, d’un nou Estat democràtic.

Foto: Albert Sanz

Foto: Albert Sanz

Avui el Tribunal Constitucional espanyol ens mostra la seva total dependència del poder executiu i posa en evidència el poc respecte que els poders públics espanyols tenen per les regles democràtiques. I encara més important, avui queda clar que no ens trobem davant d’un problema jurídic; el que hi ha sobre la taula és un conflicte polític.

Així doncs, just avui, decidim posar en marxa aquesta campanya que ens ha de portar fins a les urnes el proper dia 9 de novembre.

Som davant de la gran oportunitat històrica per començar units un país nou. És la gran oportunitat per resoldre els problemes nacionals i socials que patim i assegurar-nos un país millor per a tothom. Per aconseguir-ho, iniciem la campanya unitària Ara és l’hora.

Votar és democràcia!
I el dia 9 de Novembre votarem. I guanyarem

Comunicat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Blanes

L’esquerra independentista de Blanes crida a la desobediència per respondre al vet del tribunal constitucional i garantir la consulta del 9N

L’esquerra independentista blanenca ha participat de la mobilització convocada davant de l’Ajuntament

Foto: CUP Blanes

Foto: CUP Blanes

En resposta a la sentència del Tribunal Constitucional, l’esquerra independentista de Blanes ha convocat i participat,  juntament amb altres col•lectius socials de la vila i ciutadans a títol individual, d’una concentració davant l’Ajuntament que ha aplegat unes cinc-centes persones per exigir que el govern català no faci marxa enrere, desobeeixi la sentència i que el referèndum del 9N se celebri tant sí com no.

Amb aquesta mobilització, les organitzacions de l’esquerra independentista de Blanes, la CUP i Arran, han portat al carrer la campanya “per un referèndum tant sí com no: desobediència”, amb la qual s’aposta per la desobediència i la mobilització popular com a única alternativa possible per garantir la celebració del referèndum del 9N.

Segons la CUP “el vet del Tribunal Constitucional no fa més que refermar l’estat d’excepció i d’anormalitat democràtica que es viu a l’estat espanyol”. La formació independentista considera que l’única opció legítima és obeir i complir el mandat del poble català i, per tant, treure les urnes el proper 9N. La CUP recorda que “amb l’aprovació de la llei de consultes, tenim els instruments per fer-ho. Ara cal mantenir la mobilització popular i el pols amb l’estat des del carrer i des de tots els fronts per protegir el dret que el poble s’ha guanyat. No votar el 9N seria el frau polític i democràtic més gran de la historia d’aquest país”.

L’esquerra independentista blanenca fa una crida a mantenir i incrementar la mobilització popular al carrer per tal d’exigir als partits del govern que desobeeixin les imposicions de l’estat i compleixin el compromís adquirit a les eleccions anticipades del 2012, un compromís refermat per la declaració de sobirania del poble de Catalunya, l’acord del passat 12 de desembre, on una majoria àmplia del Parlament de Catalunya va acordar data i pregunta pel 9N i la convocatòria de la consulta dissabte passat. Segons el portaveu de la CUP, Frederic Tort, “el 9N cal fer un exercici de plena sobirania posant les urnes al carrer, forçar la ruptura democràtica amb l’estat espanyol i iniciar un veritable procés constituent per construir una república catalana igualitària i socialment justa”.