82 participants a la Pedalada Popular i 10 bicicletes reciclades a la Setmana de la Mobilitat 2014 de Blanes

Foto: Joaquim Llorens

Foto: Joaquim Llorens

La Pedalada Popular 2014 que es va fer ahir diumenge en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, va comptar amb un total de 82 participants. Organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, els ciclistes van fer una ruta amb bicicleta pel nucli urbà de la vila així com pels camins dels afores, després que el seu punt de sortida i arribada va ser el Passeig de Mar.

El recorregut el van fer escortats per la Policia Local de Blanes per major seguretat de tots els participants. La pedalada va reunir gent de totes les edats, entre ells famílies que van fer la sortida amb la canalla inclosa, ja fos amb un seient adossat al darrere o amb la seva pròpia bicicleta. Un any més, es tractava d’animar a la ciutadania a fer ús de la bicicleta com a mitjà de transport enlloc dels vehicles motoritzats.

Un cop van ser de tornada, i com a cloenda de la Pedalada Popular 2014, es va donar a conèixer a tots els participants diverses dades de la sortida en bicicleta que s’havia fet relacionades amb l’objectiu que mena la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Aquest 2014 el lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (que se celebra del 22 al 29 de setembre) ha estat Fem el carrer més nostre. Formant part de la campanya la Generalitat ha editat material de difusió que es va obsequiar als ciutadans que van participar en les activitats de Blanes. Tanmateix, tots els qui van fer la pedalada van rebre una matrícula perquè la posessin a les seves bicicletes.

Taller de reparació de bicicletes

Foto: Joaquim Llorens

Foto: Joaquim Llorens

La jornada va possibilitar poder obtenir una bicicleta de franc participant al Taller Gratuït de Reparació de Bicicletes que va estar funcionant ahir al matí. Fins ara, en les anteriors edicions de la campanya, aquest taller estava adreçat a particulars que volguessin posar a punt la seva bicicleta.

Aquesta vegada, però, tothom qui va estar interessat en rebre una bicicleta -prèvia inscripció-, va poder reparar-ne una de les que arriben a la Deixalleria Municipal de Blanes i se la va endur de franc per al seu ús. Periòdicament arriben bicicletes a la deixalleria que, amb una petita reparació, poden tornar a fer-se servir.

Un total de 22 persones van participar al taller que va comptar amb la col·laboració de Bike Ñeke. Un especialista d’aquesta empresa blanenca i el director de la Deixalleria Municipal es van encarregar d’alliçonar i ajudar els qui es van adreçar al taller, tant per recuperar alguna de les bicicletes i endur-se-la gratuïtament, com per posar a punt les de la seva propietat. D’aquest total de 22 bicicletes que es van reparar, 10 provenien de la Deixalleria Municipal.