363 persones participen a la 4a Marató de Donació de Sang de Blanes

sang1

La 4a Marató de Donació de Sang de Blanes que es va estar fent durant el passat divendres a la Biblioteca Comarcal ha comptat amb una bona afluència de ciutadans i ciutadanes que s’hi van acostar per donar sang. En total, van participar-hi 363 persones, de les quals 337 van poder donar sang, mentre que els altres 26 oferiments no van poder donar sang finalment per diversos motius.

Promoguda amb el lema Blanes dóna sang!, aquesta nova edició ha quedat molt a prop de poder igualar el nombre de participants de l’anterior edició del 2012, quan van haver 344 donacions. Xifres a banda, des de l’organització, el Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb l’Ajuntament de Blanes i l’Associació de Donants de Sang de Girona, s’ha fet un balanç molt positiu dels resultats aconseguits que, una vegada més, han estat possibles gràcies a la suma esforços de moltes persones.

Durant tota la jornada tant a l’interior de la Biblioteca Comarcal com a l’escenari que hi havia instal·lat al seu davant, a l’exterior, es va viure una autèntica festa amb diverses activitats que van començar a les 10 del matí fins a les 3 del migdia. A la tarda, la marató es va reprendre a les 4 i no va parar fins a les 9 de la nit.

sang2

Creu Roja es va encarregar d’un servei de guarderia per a la mainada, tant al matí com a la tarda, i un equip de voluntaris i voluntàries es van encarregar de servir un refrigeri per a totes les persones que havien fet donacions. Tots els donants també van rebre com obsequi un llibre cedit per la Biblioteca Comarcal que podien triar-se ells mateixos al costat de la zona de refrigeri.

sang3

La major part d’activitats es van concentrar a partir de les 5 de la tarda a la Plaça de la Biblioteca. Hi va haver una ballada de gegantons i capgrossos a càrrec de la Colla Gegantera de Blanes, així com les actuacions dalt l’escenari del Coro Rociero Romero Verde, el Club Rítmica Blanes, l’Associació Musical AMA i l’Associació Country Blanes. Tots ells van contribuir a que la gresca i l’animació fos constant.

Per la seva banda, a la sala infantil de la Biblioteca Comarcal es va fer un conta-contes amb la contaire blanenca Mercè Domènech. La canalla va tenir la ocasió d’assistir a una sessió força adient per la jornada que s’estava celebrant en aquest indret, ja que se’ls va explicar la història de Fredi i Neli, els superherois de la sang.