Dipsalut patrocina les guies de les ermites de Blanes

Dipsalut, l’organisme de salut pública de la Diputació de Girona, ha editat la primera de les cinc guies que tractaran sobre les ermites de Blanes. Sota la idea original de l’Associació Estimem les Ermites de Blanes es presenten cinc itineraris de salut i cultura i de dificultat baixa, pensats per a totes les edats i ideals per disfrutar en família.

Els continguts històrics i paisatgístics són un complement per a les caminades, perquè permeten al lector fer salut caminant, al mateix temps que s’enriqueix culturalment amb un coneixement ampli dels diferents monuments i edificis que es trobaran al llarg de la caminada. La publicació inclou fotografies fetes pels membres de l’Associació i imatges antigues procedents de l’Arxiu Municipal de Blanes, recorreguts amb les distàncies i grau de dificultat elaborades pel Centre Excursionista de Blanes i el contingut històric escrit per l’historiador Aitor Roger.

 

La primera guia ens parla de l’ermita de Sant Francesc i tracta punts d’interès com el monument i la casa de Carles Faust, la figura de Joaquim Ruyra i Ferran Agulló, el Jardí Marimurtra, ca l’Amado, el Convent, can Sicra, el centenari Aplec de l’Amor, la petja de Joan Maragall a Blanes… sense oblidar la història de l’ermita de Sant Francesc, el punt de destí de l’itinerari.

 

Està previst que coincidint amb les festivitats de Sant Joan (24 de juny) i Santa Anna (26 de juliol) surtin al carrer les altres quatre guies restants, dedicades a les ermites de Sant Joan, Santa Bàrbara, El Vilar i la que se centrarà en conèixer tot caminat i fent salut pel poble en les ermites més cèntriques de l’Esperança, l’Antiga i la Salut.