Presentació de ‘Màxim’, el nou membre de la Colla Gegantera de Blanes

Foto: Javier Calvete

Foto: Javier Calvete

Ahir es va fer a Blanes la presentació del nou membre amb què compta a partir d’ara la Colla Gegantera de Blanes, en Màxim, escortat pels seus padrins, els Manaies de Blanes. La comitiva va sortir des del Casal La Cooperativa i va fer un breu recorregut pel centre de la vila fins arribar a la Plaça dels Dies Feiners, on es va fer el bateig i presentació.

Foto: Javier Calvete

Foto: Javier Calvete

En aquest indret esperaven al gegantó els altres membres de la seva família: els gegants de Blanes –en Gastó i na Caterina-, els gegantons –Vadó Set-Trossos, Es Forcaner i Mariona- i els capgrossos. L’acte es va tancar amb el lliurament de premis del XIII Concurs de Dibuix dels Gegants de la Festa Major i un ball de plaça on van intervenir els membres de la Colla Gegantera, que precisament el proper dissabte organitza la XVI Trobada de Colles. La celebració inclourà com a fet més destacat el desè aniversari del bateig del gegantó Vadó Set-Trossos.

Foto: Javier Calvete

Foto: Javier Calvete

Tal i com explica la llegenda, Maximià i Bonós eren dos soldats romans de l’any 363 després de Crist originaris d’Antioquia que, al convertir-se al cristianisme, varen ser martiritzats i així van assolir la santedat. En l’actualitat aquests dos personatges són els copatrons de Blanes. En honor a Sant Maximià i a la legió dels Manaies d’aquest municipi, la Colla Gegantera ha volgut batejar el nou gegantó amb el nom de Màxim.

L’entitat blanenca trobava a faltar un gegantó que tingués poques dimensions i pes perquè el poguessin portar els geganters més petits que estan en l’impàs de passejar un cap gros a dur un gegantó més gran. La il·lusió i la traça d’un dels membres de la Colla Gegantera, en Cinto Juanes, va ser l’empenta final perquè es decidís tirar el projecte endavant i crear el nou element.

En Màxim fa 1’12 metres d’alçada, pesa 5 Kg i s’ha comptat amb diversos col·laboradors per engendrar la nova criatura. D’aquest manera, la figura de cartó pedra l’han ajudat a fer realitat Cinto Juanes i Mar Mas; Josep Oliva s’ha encarregat del vestit que llueix; els braços i l’espasa han estat obra de Mireia Maeso, Elisenda Casanova, Yolanda Carvajal i Cuqui Carvajal, i finalment la marroquineria també ha anat a càrrec de Josep Oliva i Cinto Juanes.