Aprovada una moció d’ERC de Blanes per poder instal·lar terrasses en zones d’aparcament

El ple de l’Ajuntament de Blanes, celebrat el passat dijous, va aprovar per unanimitat una moció presentada per Conxita Boldú (ERC), en la qual es dóna llum verda perque l’equip de govern aprovi una modificació de la normativa municipal que regula les terrasses en la via pública, perquè també es puguin instal·lar a les zones d’aparcament de vehicles.

Boldú va argumentar que a causa de la llei antitabac molts bars han experimentat una baixada dels seus ingressos. Els locals que estan ben situats poden disposar de terrasses en les voreres, si aquestes són amples, però que molts d’altres manquen d’aquest avantatge, amb la qual cosa la modificació del reglament els permetrà disposar d’un espai en la via pública. Per a això, les terrasses hauran de disposar almenys d’una tarima i d’unes jardineres o elements ornamentals que fitin l’espai de la terrassa.

La regidora republicana va informar durant la defensa de la moció que molts municipis de Catalunya i de la resta d’Espanya ja han regulat aquesta qüestió, la qual cosa serà un avantatge perquè l’equip de govern disposi de documentació per adaptar la normativa a les característiques de Blanes. L’objectiu de la moció és frenar la caiguda d’ingressos dels bars, una part dels quals podrien veure’s abocats a tancar si els seus ingressos no milloren.

El regidor de Governació, Joaquim Torrecillas, va manifestar que “s’intentarà portar a terme” la proposta. No obstant això, el regidor socialista, Josep Marigó, es va mostrar més prudent doncs va dir que “cal pensar bé” la modificació, per no generar altres problemes, com incrementar el soroll en la via pública en hores nocturnes.

Text i edició: José Fernández