La PAHC de Blanes reparteix cada setmana 30 bosses d’aliments a persones i famílies necessitades

Foto: PAHC de Blanes

Foto: PAHC de Blanes

Ja fa un any que, dins l’assemblea setmanal de la PAHC, es va crear la comissió per a la recuperació d’aliments, amb l’objectiu de posar remei a la falta de recursos de moltes famílies que no poden alimentar-se a causa de la “crisis econòmica”.

Per tal d’afavorir l’apoderament de les persones afectades pel sistema, es va organitzar un mètode entre els i les participants de la plataforma de recuperació dels excedents alimentaris encara en bon estat de les parades del Mercat de Blanes i del Mercat de Fruites i Verdures del (Passeig de Dintre). Val a dir que ara el nombre de comerços s’ha anat ampliant i també hi col•laboren establiments d’altres zones de la vila.

Cada dissabte, les persones que participen d’aquesta comissió connecten amb les parades solidaries per tal de recollir aliments com fruita, verdura, peix, carn, etc. Tot en perfecte estat i apte per a alimentar a persones i famílies amb nens i poc recursos econòmics.

Foto: PAHC de Blanes

Foto: PAHC de Blanes

Per altra banda, des de la PAHC no es percep aquesta recuperació econòmica de la que tant en parla últimament la classe política. No tant sols això, sinó que, al contrari, cada dia es detecten més i més casos de persones que, encara treballant, es troben amb què el baix sou no els permet accedir a les necessitats bàsiques. La situació encara es fa més evident en el cas de les famílies que fins fa un temps podien dur els infants als menjadors escolars d’estiu, avui dia tancats.

Foto: PAHC de Blanes

Foto: PAHC de Blanes

La comissió d’aliments de la PAHC es reuneix cada dissabte a partir de les dotze del migdia a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, situat al carrer Mas Enlaire núm. 3 de Blanes. Qualsevol persona necessitada pot apropar-se per participar, així com endur-se el seu cistell d’aliments bàsics, sempre proporcional al nombre de persones que viuen a la mateixa llar.

Fins ara s’estan repartint més d’unes 30 bosses d’aliments cada setmana. També es pot participar a les assemblees setmanals de la PAHC cada dimarts a les sis de la tarda, al mateix Ateneu.

Text: Plataforma d’Afectades per l’Habitage i el Capitalisme (PAHC) de Blanes